zaterdag 9 mei 2009

Lid orde der transformanten opnieuw vast voor aanslag op Bebelaar

Eric S., lid van de Orde der Transformanten uit Hoeven, is opnieuw Gearresteerd. Hij wordt samen met twee andere leden van de Hoevense sekte verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar op 2 augustus vorig jaar.

Eric S. was op 6 maart ook al opgepakt. Hij moest toen echter na veertien dagen worden vrijlaten omdat er volgens de rechtbank in Rotterdamse onvoldoende bewijs was om S. nog langer in voorarrest te laten zitten.

Het gerechtshof in Den Haag heeft die beslissing van de rechtbank echter herroepen, waarop S. meteen weer opgepakt is.

Hij blijft nu in elk geval in hechtenis tot de eerstvolgende pro formazitting tegen de Transformanten, die uiterlijk in juni moet worden gehouden.
Twee andere leden van de Hoevense sekte zitten al sinds september vorig jaar in voorarrest. Justitie is er echter nog niet in geslaagd het bewijs tegen hen rond te krijgen.

Het OM meent echter wel het motief te kennen. De Transformanten zouden Bebelaar, die getrouwd is geweest met een lid van de orde, beschouwen als de aanstichter van de haatcampagne op internet. De aanslag, waarbij Bebelaar zwaargewond raakte, zou bedoeld zijn om hem een lesje te leren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook