woensdag 17 juni 2009

Computerreparatie leidde naar Benno Larue

benno-L Het laten repareren van een kapotte computer lijkt te hebben geleid tot de aanhouding van Benno Larue de zwemschoolhouder uit Den Bosch die wordt verdacht van ontucht met zijn leerlingen.

De reparateur zou bij het bekijken van de inhoud van de computer op verdacht materiaal zijn gestuit en deed daarvan aangifte. Dat was voor de politie aanleiding om de zwemleraar aan te houden en een huiszoeking bij hem te houden.

Benno Larue is dus behalve een viespeuk ook erg dom.

Sinds de arrestatie van Benno vallen instanties die met hebben gewerkt over elkaar heen in de haast om referenties naar hem maar zo snel mogelijk van hun websites af te halen.

Benno's oproep in "Heel Holland Helpt" voor geld voor een kinderzwemproject in Kenia

Zo heeft bijvoorbeeld (de redactie van) Wendy van Dijk inmiddels een uitzending van 'Heel Holland Helpt' waarin Benno L. prominent naar voren kwam, offline gehaald. Bij RTL is de Benno Larue pagina opeens niet meer te vinden. (Op Youtube nog wel, zie ook hier naast).

Larue stond -tot het woord kinderporno viel- hoog in aanzien: Lid van de verkeerswerkgroep van de plaatselijke SP en lid van de wijkraad west in Den Bosch. Toch waren er geruchten maar daarmee werd niets gedaan. Alleen stichting MEE en het Jeroen Bosch ziekenhuis gebruikten hun hersens. Zij raadden ouders af hun kinderen bij Benno op les te doen.

Benno, dé expert op het gebied van zwembadveiligheid heeft misschien al eerder te gretig naar meisjes in zwempakjes gegluurd en daarmee te lang de verkeerde kant opgegkeken. Of was zijn kleinzoon een lastige getuige, zoals door GeenStijl werd geopperd?

Larue gebruikte het aanscherpen van de veiligheidsregels na het overlijden in ieder geval wel om ouders te weren.

Benno stimuleerde voorts kinderen jarenlang openlijk om naar een naaktstrand in de buurt van Den Bosch te komen om daar onder zijn begeleiding ‘spelletjes te doen’. Op zijn internetsite gericht op kinderen, die op verzoek van de politie inmiddels uit de lucht is gehaald, schreef de zwemleraar dat het strand schoon en veilig is en dat hij daar zwemles geeft en andere activiteiten organiseert, waaronder ‘stoeien met mijn zwemleraar’.

Ook schreef hij:

Hallo kinderen. Sommige mensen vinden het fijn om in hun blootje te lopen en te zwemmen. Geen knellende zwemkleding en op het strand ook geen zand in je zwembroek.

Ogenschijnlijk een onschuldige doch ietwat achterhaalde uiting van de inmiddels wat stoffige “Freikörperkultur”, maar achteraf blijken Benno’s bedoelingen toch niet zo idealistisch. Ik zou in ieder geval mijn kind nooit toevertrouwen aan een zwemleraar die dit op zijn website schrijft.

Inmiddels blijkt er al veel eerder aangifte gedaan te zijn tegen de kindervriend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook