maandag 18 januari 2010

Proces 'SM-moord' gaat door

Anita de J.(44) uit Lelystad, die ervan wordt verdacht dat ze haar man Jenno van Zwietering heeft gedood na een vrijpartij, moet van het gerechtshof in Leeuwarden voorlopig vast blijven zitten. Anita de J. werd in juli vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor doodslag. Ze zou haar man hebben doodgestoken. Toen de politie het naakte lichaam aantrof, had de man een touwtje om zijn penis en scrotum. De vrouw ontkent de moord te hebben gepleegd en ging in hoger beroep.

Tijdens de hoger beroepszaak in december vroeg haar advocaat Achmed Baaijens om het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren en zijn cliënt te laten gaan. De rechters van het hof gaan daar niet in mee: "De advocaat heeft niet aannemelijk kunnen maken dat de rechtsorde ernstig is geschaad." Baaijens meent dat de politie bepaalde dingen beter had moeten onderzoeken. Eerder wees Baaijens naar de geheime dienst als mogelijke schuldige in verband met zijn werk aan het niet te kraken 'Salutis' programma.

Advocaat Baaijens had eerder vanochtend een toelichting op de zaak gegeven op Radio 1. De man, die graag aan sm deed, zou mogelijk gestorven kunnen zijn door erotische zelfverstikking. Hij zou tijdens masturbatie zijn nagels in zijn hals hebben gezet en daaraan zijn overleden.

Binnen drie maanden wordt de zaak voortgezet. Baaijens krijgt dan de gelegenheid nieuwe getuigen op te roepen. Desgevraagd antwoordde hij in ieder geval een getuige-deskundige te willen oproepen die de theorie van de auto-erotische verstikking onderschrijft.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook