maandag 11 januari 2010

Verdachte dood Gumbs voor rechter

Jerrel S. (34) die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op Ishmael Gumbs (19) op 21 september vorig jaar in Amsterdam-Zuidoost, verschijnt volgende week donderdag voor het eerst voor de rechter. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van medeverantwoordelijk voor de dood van Ghumbs.

De schietpartij gebeurde op een speelplaats tussen de flats Kruitberg en Kleiburg. Op dat moment waren daar kinderen aan het spelen, die de moord zagen. Justitie verdenkt ook nog een andere man van het doodschieten van Gumbs, zo maakte ze eind vorig jaar bekend. Deze verdachte, Maikel S. (36), zit mogelijk in Suriname. Hij staat op de vorige week gelanceerde nationale opsporingslijst, waar voortvluchtige zware criminelen op staan.

Uit de zitting bleek dat Gumbs op 21 september in een supermarkt ruzie kreeg met de vriendin van de hoofdverdachte Maikel S., omdat hij een blikje fris bij de counter wilde afrekenen in plaats van aan de kassa. Niet veel later werd Gumbs, in het zicht van zijn 15-jarige vriendin en een aantal spelende kinderen, met meerdere kogels in hoofd en lichaam om het leven gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook