dinsdag 2 februari 2010

Eerste Kamer voor verbod dierseks

In navolging van de Tweede Kamer heeft dinsdag ook de Eerste Kamer ingestemd met het voorstel om seks en pornografie met dieren strafbaar te stellen. Alleen CDA en VVD in de Eerste Kamer stemden tegen.

Ook de tegenstemmers staan achter het doel om bestialiteit te bestrijden, maar ze vragen zich af of deze wet wel de juiste manier is. Het is moeillijk uitvoerbaar en niet te handhaven, vinden ze. Andere partijen in de senaat vinden het voorstel van PvdA-Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens nog niet ver genoeg gaan, maar zijn wel blij met deze stap.

Waalkens voorspelde daags voor de stemming al dat het erom zou spannen. Uiteindelijk waren er 39 voorstemmers en stemden 34 senatoren tegen. Waalkens kwam met zijn initiatief om vooral de handel in gefilmde bestialiteiten met dieren op internet te beteugelen. Veel daarvan blijkt te worden vervaardigd in Nederland.

Een draak van een wet, die alleen maar met moraliseren te maken heeft, Afijn, elke eenzame vrouw die zich op een avond door haar Snautzer of Duitse Herder laat verwennen: Bah, smerig, u gaat de bak in!

Zie ook 'seksverbod met dieren'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook