woensdag 3 februari 2010

Nieuwe aanklacht tegen verdachte van moord op Henk Peters

Frans J. (40) uit Oosterbeek die wordt vervolgd voor moord op de verdwenen Henk Peters (41) uit Doorwerth, heeft volgens justitie ook het lichaam laten verdwijnen.
Die nieuwe beschuldiging heeft de aanklager vandaag bij de rechtbank in Arnhem formeel aan de tenlastlegging toegevoegd. Nieuw daarop zijn ook wapenbezit en diefstal van een kentekenplaat die op de auto van de vermiste amateurfotograaf is aangetroffen.

Henk Peters wordt vermist sinds zijn bezoek aan het koninginnenachtconcert van Kane in Arnhem op 29 april 2009. Het OM denkt dat verdachte Frans J. hem vermoordde, mogelijk met het later gevonden vuurwapen. Het lichaam is nooit gevonden, maar ook zonder lichaam verwacht de aanklager moord te kunnen bewijzen.

In de auto van J. is bloed van Henk Peters aangetroffen. De auto van Peters is schoongemaakt aangetroffen in de garage waar J. werkt. Uit camerabeelden blijkt dat die auto enkele uren na het concert de garage in is gereden, naar later bleek, met het pasje van J.

Ook had J. de huissleutel van Peters en lagen Peters' rijbewijs, plus een geheugenkaartje met daarop foto's van het Kaneconcert in een ladeblok dat getuigen van J. hebben gekregen. Op internet zocht Frans J. naar 'nekschot', 'kogel door hoofd' en 'verrottingsproces'.

De bedoeling was dat J. en zijn advocaat woensdag bij de rechtbank hun aanvullende onderzoekswensen zouden laten weten, net als de aanklager. Kort voor de zitting nam J. echter een vijfde nieuwe advocaat. De rechtbank geeft de nieuwe raadsman tijd om het dossier te bekijken, maar zal zulk uitstel niet nog een keer geven, als J. weer van advocaat wisselt, zo waarschuwde de voorzitter.

Update 9-2-2011
Frans J. is vrijgesproken van moord door de rechtbank in Arnhem (LJN: BP3749). Hij krijgt wél veertien maanden wegens diefstal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook