woensdag 3 februari 2010

NFI: geen andere inzichten moordzaak na WC-eend onderzoek

“Wij van WC-eend adviseren... WC-eend”
De evaluatie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over het eigen onderzoek in de zogenoemde Deventer moordzaak heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor onzorgvuldige handelingen, die van invloed zijn geweest op de resultaten en conclusies in het onderzoek naar de geruchtmakende moordzaak. Dat stellen de WC-eenden bij het NFI in een notitie over een zwartboek dat een aantal burgers had uitgebracht over de werkwijze van het instituut in deze zaak. De notitie is vandaag openbaar gemaakt.

Of Louwes inderdaad de weduwe Wittenberg heeft vermoord of dat het hier weer de zoveelste 'misser' van het OM betreft weten u en ik niet zeker. Wat wél zeker is, is dat het NFI -ook niet van missers verschoont- er in het onderzoek van de moord een potje/puinhoop van heeft gemaakt: Na jaren worden op een wel heel geschikt tijdstip (net voor een verwachte vrijspraak) bloedspatjes op een bloes aangetroffen die daarvoor over het hoofd waren gezien. Een bloes die jarenlang samen met kleren van Louwes in een plastic zak op een politiebureau heeft gelegen en waar bij het NFI bij wijze van spreken eerst nog alle laboratoria zijn gesopt voordat hij (zo bleek uit foto's gepubliceerd op een weblog van Maurice de Hondt) in een sort van rommelhok werd onderzocht.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde Ernst Louwes in 2004 tot twaalf jaar cel voor de moord op de vermogende weduwe Jacqueline Wittenberg in Deventer. Het misdrijf werd in september 1999 gepleegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook