maandag 15 maart 2010

Agent vervolgd na achtervolging

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat de politieagent (28) vervolgen die 6 oktober een onschuldige man (25) aanreed. Hij had de man aangezien voor een overvaller. Volgens justitie heeft de agent zich schuldig gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag.

Politieagenten in een auto spraken het slachtoffer de bewuste dag aan, omdat die voldeed aan het signalement van een van de criminelen die even daarvoor een bloemenzaak aan de Amsterdamse Haarlemmerweg hadden overvallen. Toen de aangesproken man wegrende, zetten de agenten de achtervolging in.

De bestuurder verloor volgens justitie op een gegeven moment de controle over de auto en reed de man klem tegen een muur. Het slachtoffer bleek later helemaal niets met de overval te maken te hebben.

De man brak onder meer zijn linkerbeen en rechterenkel en moest verscheidene malen worden geopereerd. Hoe het nu met hem is, kon het OM niet zeggen. De politie liet destijds weten dat de bestuurder van het politievoertuig nog in opleiding was.

Justitie gaf vandaag toe dat het onderzoek naar het incident lang heeft geduurd. Volgens het OM was dat echter nodig om zorgvuldig te werk te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook