dinsdag 23 maart 2010

Ehsan B. wurgde Joanne na vrijpartij

Iraniër Ehsan B. (33) verklaarde vandaag voor de rechtbank in Zutphen dat hij na een vrijpartij uit paniek Joanne Noordink uit Aalten in december 2008 om het leven bracht. De getrouwde Ehsan B. was volgens eigen zeggen na de vrijpartij bang dat Joanne Noordink zwanger van hem zou raken en wurgde haar. Daarna, begroef hij haar in zijn tuin waar ze maanden later werd gevonden.

Huilend vertelde Ehsan B. over de bewuste dag, over de schaamte over de seks die hij met haar had, de angst dat ze zwanger van hem zou kunnen zijn, terwijl hij zo graag kinderen wilde met zijn eigen vrouw.

Ook was er woede toen de officier van justitie hem kritische vragen stelde. Waarom B. na haar dood fiets, sleutels en horloge terugbracht naar haar huis, mailtjes uit naam van Joanne stuurde aan haar moeder en vriendin en seks zou hebben gehad met nog een andere vrouw. Hij weigerde zelfs antwoord te geven op de laatste vraag. Wel zei hij over de nabestaanden: „Spijt is niet voldoende. Al die levens kapot. Ze hebben het recht om boos te zijn”.

De ouders van Joanne wilden niet ingaan op zijn verklaring. „Hij vindt zichzelf zielig”, zeiden ze wel. Ze zien op tegen woensdag, de dag waarop de officier de eis bekendmaakt. „We gaan met een kloppend hart luisteren naar de officier van justitie. Welke straf ook, voor ons is het nooit genoeg”.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook