dinsdag 23 maart 2010

Marco de Kok toch in beroep voor moord op Kelly Baalmakers

Marco de Kok (42) uit Baarle-Hertog zet het hoger beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf voor onder meer de moord op Kelly Balmaakers (22) in een Tilburgse hotelkamer toch door. Zijn advocaat Jan Sneep schreef dat 22 maart aan het gerechtshof in Den Bosch, nadat de Kok vorige week opnieuw over het appel was gaan twijfelen.

Tijdens een regiezitting woensdag 17 maart verklaarde Marco dat hij zijn beroep wilde intrekken. Volgens Sneep was hij overmand door emoties en kon hij de consequenties van zijn beslissing niet overzien. Na overleg met zijn advocaat kwam hij terug van zijn keuze.

Het gerechtshof bevestigde vandaag de ontvangst van de brief. Het hof komt morgen bijeen om een nieuwe datum voor een regiezitting te bepalen.

Update 1 november 2011:
Het gerechtshof in Den Bosch doet voorlopig nog geen uitspraak in het hoger beroep rond de moord op Kelly Balmaakers.

De uitspraak stond op de rol voor donderdag 3 november. Gisteren zou de zaak worden afgerond, maar toen kwam de verdachte met een nieuwe verklaring over een schietpartij in Marseille, waarvoor hij ook terechtstaat.

Het hof besloot daarop dat nieuw onderzoek nodig is. Op 25 januari gaat de inhoudelijke behandeling verder. Waarschijnlijk wordt die dag ook een nieuwe datum geprikt voor de uitspraak.

Update 4 mei 2012:
De Kok is in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook