maandag 17 mei 2010

Eis 8 jaar voor Afghaan die buschauffeur neerstak

Tegen de Afghaan Sawer T. (50) uit Loenen is vandaag in Utrecht acht jaar gevangenisstraf geëist wegens poging tot moord op een buschauffeur in Breukelen.

T. vertelde op de zitting dat hij 11 september 2009 op weg was naar een consulente van sociale zaken in Woerden op wie hij erg kwaad was. In de bus viel hij twee meisjes lastig. De chauffeur nam het op voor de meisjes. Toen T. de meisjes opnieuw lastig viel, belde de chauffeur de politie. T. benaderde hem van achteren en stak de chauffeur neer. (Want als je kwaad bent op een consulente van de sociale dienst neem je natuurlijk een mes mee)

De chauffeur wist samen met een paar passagiers de verdachte te overmeesteren. De inzittenden bevestigen het verhaal van de bestuurder.

De verdachte, die op de zitting zijn excuses aanbood, verklaarde dat hij door de chauffeur was vernederd. De passagiers hebben dat niet gehoord. Er hing wel een camera in de bus maar er zijn geen beelden omdat de harde schijf kapot was.

Volgens de aanklager is de verdachte doelbewust met een mes op de chauffeur afgestapt. De man is afkomstig uit Afghanistan en zou last hebben van een posttraumatische stress-stoornis. Maar omdat de verdachte niet mee wilde werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum, kon de aanklager dat niet meewegen in haar eis.

De uitspraak is op 31 mei.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook