donderdag 13 mei 2010

Familiedrama Enschede | 4 doden

De flat op de 1e verdieping waar het drama zich afspeelde

Texto em Português

Bij een schietpartij in een woning op de eerste verdieping aan de Utrechtlaan 26 in Enschede zijn vanavond de Braziliaanse Adriana Correa Barros (35), haar zoon Sávio Barros Silva (9) en haar zus Eliane Carolina Corrêa Marques (18) doodgeschoten door haar Italiaanse ex-vriend, lasser Christian Daga (33).  Daga pleegde daarna zelfmoord.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van de schietpartij en trof vervolgens de lichamen en een vuurwapen aan. (het lijkt inmiddels duidelijk dat de politie werd gewaarschuwd toen de man werd gesignaleerd met een wapen, de politie hoorde nog net de schoten toen zij aankwam)

Adriana Correa Barros was in 2003 naar Nederland gekomen op zoek naar een baan en een beter leven en was een relatie met de Italiaan begonnen. Drie jaar geleden wilde zij van hem af omdat hij aggressief en geweldadig was. Christian Daga nam daar geen genoegen mee en van dat moment begon hij haar te intimideren en bedreigen. Adriana Correa Barros had dan ook al enkele malen aangifte gedaan tegen de ex-vriend wegens geweld en bedreiging.  Een week geleden was hij daarom ook gearresteerd maar na 2 dagen al weer vrijgelaten. Deze avond kwam hij ongenood op een kinderfeestje dat in de woning werd gegeven. Hij is niet de vader van het doodgeschoten jongetje. Het feestje was voor de verjaardag van Savio, die net 9 was geworden. Zijn tante Caroline stond net op het punt om de 15e mei weer terug te gaan naar Bélem in Brazilië

Eliane (li) en Adriana (re)
eliane-carolina-correa-marq
Tijdens de schietpartij waren er ook nog twee andere vrouwen en twee kinderen (van 6 en 8) in de woning aanwezig. De twee kinderen waren na de schietpartij huilend de straat opgerend.

Justitie gaat –gaaap- ‘onderzoeken wat er fout is gegaan’.

Adriana’s moeder Terezinha Barros (56) uit Marituba (deelstaat Para) heeft kritiek op de Nederlandse politie: “Ze wisten dat Christian Daga een psychopaat was, maar ze deden niets”.

De familie van Adriana weet vooralsnog niet hoe ze de lichamen naar Brazilië moeten laten terugbrengen, daar de kosten begroot worden op 26.000 USD per lichaam, iets wat Terezinha Barros –een gepensioneerde lerares- niet kan opbrengen. Zij wil de autoriteiten van Marituba vragen bij te springen.

Update: Inmiddels is bekend gemaakt dat de stad Enschede de kosten voor het transport zal dragen. Ook wordt een vlucht voor de moeder van Adriana en Eliane georganiseerd zodat zij de persoonlijke spullen van haar dochters kan ophalen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook