vrijdag 27 augustus 2010

Uitspraak: Werkstraf na relatie met leerlinge

Leraar economie Faroek L. (29) van het Amsterdamse Vossius Gymnasium is veroordeeld tot een werkstraf en drie maanden voorwaardelijk voor zijn relatie met een 17-jarige leerlinge.

Volgens de rechtbank van Amsterdam heeft de leraar het vertrouwen van met name de ouders van het slachtoffer ernstig geschonden.

Daarnaast rekent de rechtbank het L. zwaar aan dat hij als docent bij zijn omgang met het slachtoffer geen professionele afstand heeft gehouden. "Verdachte had er rekening mee moeten houden dat het slachtoffer, ondanks haar volwassen en intelligente voorkomen, net als iedere zeventienjarige op het gebied van seksualiteit kwetsbaar is", aldus de rechter.

In de strafmaat heeft de rechter rekening gehouden met het feit dat de leraar inmiddels is ontslagen en te lijden heeft gehad van de vele publicaties in de media over deze zaak. Faroek L. procedeert echter om zijn baan terug te krijgen ("Ik moet zelf weten wat ik in mijn vrije tijd doe") en doet promotieonderzoek aan de VU

De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van het meisje hadden geklaagd bij de schoolleiding. Een en ander gebeurde in de zomer van 2009. De leerlinge zou ook zwanger zijn geraakt van L.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook