maandag 25 oktober 2010

Echtgenote Lange Frans gearresteerd

daniell-van-aalderen
Daniëlle van Aalderen (26) (foto), de echtgenote van ‘Lange’ Frans Christiaan Frederiks (29) en haar moeder Diane (48) zijn gisteravond gearresteerd toen zij in overspannen toestand met een geladen vuurwapen op weg waren naar het huis van Baas B.  (Bart Zeilstra).

Daniëlle was samen met haar moeder van plan verhaal te halen bij Baas B. die er door Lange Frans en Daniëlle van wordt beschuldigd grote financiële problemen te hebben veroorzaakt. De buren van Baas B. belden de politie toen ze Daniëlle schreeuwend op straat aantroffen. Daniëlle en haar moeder werden klem gereden in de straat waar Baas B woont.
Toen de politie in de auto een geladen vuurwapen aantrof, werden de vrouwen direct gearresteerd en later in verzekering gesteld. Vuurwapenbezit leidt in de politieregio Amsterdam sinds enige tijd tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van minstens drie maanden.

Er bestaat al enige tijd ruzie tussen Baas B en Lange Frans. Het duo schreef vele hits op zijn naam maar ging in 2009 uit elkaar na conflicten. De afgelopen maanden ontstonden grote financiële problemen, onder meer met de belastingdienst. Daniëlle beschuldigde in de pers al eerder de voormalige rappartner van haar man van malversaties. Recentelijk deed zij dat nog in een tweet. In juni 2010 trok Lange Frans zelfs weer bij zijn moeder in nadat Danielle hem het huis uit had gezet in een ruzie over zijn financiële naiviteit. In september kwamen zij weer bij elkaar. Frans is ook verwikkeld in een financieel dispuut met Willem van den Brandt, zijn ex-manager.

Lange Frans liet vanmorgen aan Giel Beelen op 3FM weten dat hij geen idee heeft hoe zijn vrouw aan het pistool is gekomen. "We zijn allemaal op zoek naar antwoorden".
Baas B is uit angst ondergedoken. “Hij zal voorlopig niet in zijn woning in Diemen zijn”, vertelt een vriend van het slachtoffer. “Hij is zich helemaal rot geschrokken.”
Daniëlle op de schietbaan bij een proefles
Volgens Daniëlles advocaat M. van Stratum staat haar schuld niet vast. "Het wapen lag in de bestelbus van de bv van haar man", zegt hij.

Daniëlle was ooit een veelbelovend amazone, maar in december 2006 werd ze het slachtoffer van een steekpartij, waardoor een oogoperatie noodzakelijk was en ze nu nog maar 40% ziet met haar rechteroog. Na een revalidatieperiode van ruim drie maanden zette ze definitief een punt achter haar carriere als amazone.

Update 26 oktober 2010: Danielle en haar moeder zijn door de rechter commissaris weer vrijgelaten. "De inbewaringstelling is geschorst vanwege persoonlijke omstandigheden", aldus een zegsman van de politie. Ze blijven nog wel verdachte in de zaak van het wapenbezit.

Update 24-4-2011: Inmiddeks heeft Danielle haar eigen verhaal gedaan in 'Spuiten en slikken' en past enige nuancering. Zij vertelde dat zij als manager van haar man Lange Frans naar Baas B. was gegaan om zijn handtekening onder een zakelijk stuk te krijgen. Baas B. ontweek dat al 6 maanden en voor haar was de maat vol en was zij met de stukken naar zijn huis gegaan.

Zij was zich niet bewust van het feit dat er een pistool in de auto lag en het beeld dat in de pers werd geschilderd dat zij zwaar overspannen met een pistool in de tuin van Baas B. stond te zwaaien klopt simpelweg niet. Het was een zakelijk bezoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook