donderdag 14 oktober 2010

Verdachte moordzaak Ilham Benchelh vrij

Kasem M. (62) uit Siddeburen is door de rechtbank in Groningen op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nog steeds van de moord op zijn vrouw Ilham Benchelh (36), maar het onderzoek naar haar verdwijning op 11 januari 2010 heeft tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Het OM vroeg vandaag zelf om een einde aan het voorarrest, dat al sinds 27 januari loopt. Wat justitie betreft is het niet goed mogelijk om op basis van dit dossier tot een definitieve aanklacht te komen. De officier van justitie is bovendien bang dat het tot nu toe verzamelde bewijs in het strafdossier onvoldoende is voor een veroordeling. De verdenkingen tegen M. rechtvaardigen niet langer een verblijf in de gevangenis. Justitie gaat ondertussen wel door met het onderzoek.

De rechtbank ging donderdagmiddag akkoord met het verzoek van het OM en zei dat naarmate een verdachte langer in voorlopige hechtenis zit, de eisen om hem langer vast te houden ook strenger moeten zijn.

De van oorsprong Marokkaanse Ilham Benchelh verdween op 11 januari uit de echtelijke woning in Siddeburen. Ze liet een jong kind achter. Sinds haar verdwijning is letterlijk taal noch teken van haar vernomen. Justitie heeft bloedsporen aangetroffen aan het bed van de twee. Zij liepen rond met plannen om te scheiden. Kasem M. ontkent iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook