dinsdag 9 november 2010

Nederlandse in Zweedse cel voor moordpoging

De Nederlandse Lida van S. (64) uit Oosterblokker zit in een Zweedse cel voor poging tot moord op haar kleindochter Lonneke (8).

Lida wordt ervan verdacht Lonneke tijdens familiebezoek in Alvängen (Zweden) te hebben willen smoren met een kussen. Ze zou net op tijd zijn betrapt door de schoonzoon Paul van den Bosch, die haar uit zijn woning zette en de politie belde.

Lida’s echtgenoot Clement van S. gelooft niet dat zijn vrouw de intentie had om Lonneke iets aan te doen. Clement neemt het zijn schoonzoon  Paul dan ook zeer kwalijk dat hij de politie inlichtte. "Mijn vrouw heeft zoveel voor dit gezin gedaan. Ik heb hem gevraagd of hij geen clementie kende. Hij antwoordde dat hij volgens de regels handelde."

Duidelijk is dat er grote spanningen waren in de woning in de buurt van Göteborg, waar het gezin enkele jaren geleden neerstreek en Van den Bosch in de auto-industrie werkt.

Clement van S. vermoedt dat het zijn vrouw allemaal te veel is geworden. "Toen onze dochter Hannie begin dit jaar ernstig ziek werd opgenomen, heeft mijn vrouw zes weken lang het gezin op sleeptouw genomen en Hannie net zo lang verzorgd tot ze het weer aankon. In mei gingen we weer naar Zweden omdat het huwelijk tussen Paul en Hannie stukliep. Lida heeft enorm gepraat, maar zonder resultaat."

Vorige maand vloog Lida twee keer naar Alvängen. "Na het eerste bezoek zei ze: 'Er is daar zo veel gebeurd. Ik ga iets regelen'. Ze wilde alleen niet zeggen wat er was gebeurd en stapte op het vliegtuig. Mijn vrouw had gezien dat Lonneke geestelijk zeer ernstig werd verwaarloosd. Ze wilde haar meenemen naar Nederland, omdat ze daar geen leven had."

"Toen mijn dochter hoorde van de komst van mijn vrouw, belde ze op en zei: 'Wat een verrassing, paps'. Ik zei: 'Volgens mij is het geen verrassing, want je moeder wil het een en ander rechtzetten'. Maar ik had nooit verwacht dat mijn vrouw over de rooie zou gaan."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook