vrijdag 31 december 2010

Dochter Breukhovens aangehouden voor roof

De politie heeft vandaag Constanza Breukhoven (35) en haar vriend Mohammed K. (27) gearresteerd in verband met een roof uit een kluis in de Villa 'De Breuckhovens' in Wassenaar.

Constanza en haar vriend hadden moeilijkheden met hun woonruimte in België en aanvaarden het aanbod van Constanza's pleegvader Hans Breukhoven om weer in de Villa in te trekken. Dat deden zij en kort daarop moest Hans Breukhoven op zakenreis. Bij thuiskomst vond hij de geheime safe in de Villa geleegd. Er ontbrak een flink bedrag in contanten en enkele waardevolle horloges. Adoptiedochter Constanza en haar vriend claimden van niets te weten en niets gemerkt te hebben. Er waren echter geen sporen van braak. De roof zou half december hebben plaatsgevonden.

Conny Breukhoven heeft de twee kinderen van Constanza -Suraya en Sammy- onder haar hoede genomen.

In 2003 hadden de Breukhovens ook al een aanvaring met Constanza, die toen samen met adoptiebroertje Jordy een bandopname van een ruziende Conny Breukhoven probeerden te slijten.

Update 20 januari 2011: Ook de zwager van Constanza, Brahim K. (28) (de broer van Mohammed) uit Zaltbommel, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.


Update 17 februari 2011: Constanza is vrijgelaten uit voorarrest. Dit zou te maken hebben met het feit dat zij geen strafblad had.

Update maart 2011: Inmiddels is gebleken dat het gaat om vijfentwintig horloges met een totale waarde van 200.000 euro, evenals aandelen aan toonder ter waarde van 2,5 miljoen euro. Ook verdween ongeveer 68.000 euro en een onbekend bedrag aan buitenlands geld. Het zou haar zijn gelukt doordat ze een reservesleutel had en alarmcodes kende.

Constanza wordt samen met haar partner Mohammed K. en diens broer Brahim K. berecht.   De twee mannen worden behalve van de diefstal ook verdacht van heling van een Mercedes CLS320.

Update 8 juli 2011: Constanza is veroordeeld tot 38 dagen (+82 dagen voorwaardelijk) en 240 uur werkstraf . Ook moet zij 69.000 euro aan Hans Breukhoven terugbetalen. Het OM eiste 2 weken geleden 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk. Volgens rechtbank heeft Constanza zich aan meer dan medeplichtigheid aan inbraak schuldig gemaakt. Haar ex-vriend en vader van haar kinderen, Mohammed K. wordt ervan verdacht de daadwerkelijke diefstal te hebben gepleegd. Ook Brahim krijgt onvoorwaardelijk deel celstraf die gelijk is aan voorarrest; 118 dagen, 30 dagen voorwaardelijk.

Constanza heeft aangekondigt in hoger beroep te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook