donderdag 9 december 2010

Eis: 5 jaar voor besnijding in hoger beroep

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen Mustapha El Meddioui (31) die ervan verdacht wordt zijn 5-jarig dochtertje genitaal te hebben verminkt (de facto 'besneden') .
 
De rechtbank Haarlem sprak de man eerder vrij van de genitale verminking. Weliswaar stond volgens de rechtbank vast dat het meisje was verminkt, maar in de visie van de rechtbank kon niet bewezen worden dat de verdachte dit gedaan zou hebben.
Wel veroordeelde de rechtbank de man tot drie maanden gevangenisstraf voor een andere ten laste gelegde mishandeling (te weten bijten in de wang en slaan) van zijn dochter.
 
Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt in de eerste plaats tegen de vrijspraak van de genitale verminking en daarnaast tegen de strafmaat. 
 
Het OM blijft van mening dat gelet op de verklaring van het meisje, die van haar pleegouders, het bij het meisje geconstateerde letsel en de wijze waarop het letsel moet zijn toegebracht, bewezen kan worden dat door toedoen van de vader het meisje genitaal is verminkt. Ook de andere ten laste gelegde mishandeling van het meisje, het bijten in de wang en het slaan van dochter, kan in de visie van het OM worden bewezen.
 
Uitspraak (naar verwachting) op 23 december as.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook