vrijdag 17 september 2010

Uitspraak: Geen straf voor bijenkorfmoeder

Jane van T. (26) die in oktober 2007 in de Bijenkorf in Amsterdam haar kindje Jelysa van vierhoog naar beneden gooide, heeft van het hof in Amsterdam geen tbs gekregen. Zij hoeft niet behandeld te worden en zij is ontslagen van alle rechtsvervolging. Het OM had enkel TBS geëist

Ten tijde van het incident in het warenhuis was de moeder geheel ontoerekeningsvatbaar, vindt het hof. Ze leed aan een eenmalige paranoïde psychose. Het hof heeft de conclusie van het Pieter Baan Centrum (PBC) overgenomen dat bij de vrouw geen geestelijke stoornis is vastgesteld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Partner Anita C. gearresteerd

Vanmorgen is de partner (51) aangehouden van Anita C. 941) uit Geleen. Anita C. werd eind augustus aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van drie baby's die gevonden waren in de schuur en de tuin van Anita C. Haar partner is nu aangehouden op verdenking van dezelfde feiten.Bovendien wordt hij verdacht van het in bezit hebben van kinderporno.

Eerder zei justitie dat de man geen verdachte is. Volgens buren bestond het gezin uit man, vrouw en drie kinderen. Wat er met hun kinderen gebeurt, heeft justitie tot dusver niet willen zeggen.

Update 22 september 2010: De partner van Anita C. is weer vrijgelaten. Het onderzoek naar zijn rol in de zaak heeft zelfs niet geleid tot een voorgeleiding

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook