dinsdag 29 maart 2011

Dode vrouw gevonden in Deventer

In Deventer is vandaag Monique Maes (45) uit Deventer gevonden in een woning aan de Esdoornlaan. G. van der H. (46 -de partner van Monique- en zijn ex-echtgenote (39) uit Deventer zijn  door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Het slachtoffer zou zelf niet wonen in de woning waar ze is gevonden, al zeggen buurtbewoners dat ze samenwoonde met een man.

Agenten vonden het lijk na een tip. Over de wijze waarop de vrouw om het leven kwam, wilde de politie nog niets kwijt.

De gearresteerde vrouw werd na korte tijd weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Atlanta Hotel Rotterdam

In het Atlanta Hotel aan de Aert van Nesstraat in Rotterdam is vanmorgen het lijk gevonden van een man. De politie sluit niet uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Ook een natuurlijke dood of een ongeval zijn mogelijk, zo zegt een woordvoerder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 7 jaar en TBS voor doodslag in Assen

Tegen Herman B. (37) uit Assen is vandaag voor de rechtbank in Assen zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist wegens het op 30 augustus 2010 doodsteken van een man (45) uit het Drentse dorp Eesergroen. Het slachtoffer liep twee steekwonden op, waarvan één het hart raakte. De man stierf in het ziekenhuis. De aanklager acht doodslag bewezen.

B. is ook een poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij schoot op 5 april met zijn kruisboog een pijl af op een groepje mannen dat zich voor zijn woning had verzameld. Niemand werd geraakt; wel doorboorde de pijl een auto. Vernieling en dreigen met een wapen achtte de officier in dit geval bewezen.

B. verhuisde kort na dit incident in april met zijn vriendin. Op zijn nieuwe adres in Assen kreeg hij het op 30 augustus aan de stok met een tijdelijke medebewoner. De ruzie ontaardde in de steekpartij. Buurtbewoners zagen hem steken. Samen met zijn vriendin versleepte B. het nog levende slachtoffer naar de voordeur. „Daar was licht; ik wilde zien wat er aan de hand was.” De vriendin belde het alarmnummer, B. vluchtte met zijn brommer naar een vriend, zijn vriendin achterlatend bij een stervende man. De politie hield B. de volgende dag aan.

Volgens psychologische onderzoeken kampt B. met een ernstig persoonlijkheidsstoornis. Het delict kan hem in verminderde mate aangerekend worden. In zijn jeugd werd de man psychisch en lichamelijk verwaarloosd. B. heeft een behoorlijk strafblad, waarop ernstige geweldsdelicten prijken.

De advocaat van B. pleitte voor ontslag van alle rechtsvervolging wegens psychische overmacht. B. zou uit angst en onder psychische druk hebben gehandeld. „Hij kon niet anders handelen. De man is door zijn verleden ernstig beschadigd.”

De rechtbank doet 12 april uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander gepakt in Peru voor dubbele moord Bolivia

De Nederlander Patrick van den Berg (35) is opgepakt in Lima (Peru) voor de dubbele moord op zijn vrouw en hun baby in Bolivia.

Van den Berg zou in 2008 zijn vrouw Lucy Luisa Molina Gonzalez (29) en hun zes maanden oude zoontje hebben gewurgd en daarna zijn gevlucht. Interpol was naar hem op zoek.

Van den Berg werd aangehouden in het Larcomar winkelcentrum in de wijk Miraflores in Lima. Bolivia heeft Peru gevraagd om de uitlevering van Van den Berg, die vast wordt gehouden in de plaats Ica.

Van der Berg wordt volgens Peruaanse El Comercio de krant ook verantwoordelijk gehouden voor de dood van zijn vriendin in Chili. Na die moord zou hij naar Bolivia zijn verhuist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook