maandag 28 mei 2012

Nederlander jarenlang gegijzeld in eigen huis in Portugal

De Nederlander Evert van der Linden (72) is jarenlang gevangen gehouden in zijn eigen appartement in Faro in Portugal terwijl zijn gijzelnemers zijn bankrekeningen leegroofden.

Een vrouw (63) uit Duitsland en een Italiaanse man (55) drogeerden Evert van der Linden en bonden hem vast op zijn bed. Elke maand inden zij zijn pensioengeld en namen zij geld op van zijn spaarrekening.

De man werd een paar dagen geleden gered. Zijn dochter kwam met haar gezin op bezoek nadat ze hem een paar jaar niet had gezien. Ze trof bij het appartement een Duitse vrouw aan die haar niet wilde binnenlaten. Toen ze later wel binnenmocht bleek haar vader uitgemergeld te zijn en niet in staat te praten of te lopen. De man woog nog maar 70 kilo terwijl hij eerder 100 had gewogen.

Als de dochter de administratie van haar vader bekijkt, blijken er grote bedragen te zijn overgemaakt naar de Duitse vrouw. Ze gaat terug met de politie die de vrouw en haar handlanger oppakken.

Van der Linden is nog niet teruggekeerd naar Nederland, aangezien hij niet verzekerd is en er geen geld is. Zijn gijzelnemers namen jarenlang geld op, maar betaalden geen premies voor de verzekering. Daarom is het heel moeilijk om de juiste hulp te mobiliseren.

Update 29-5-2012 Naar het schijnt zijn de gijzelnemers inmiddels weer vrijgelaten en zijn weer in het apartement getrokken als ware het hun eigendom.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook