zondag 11 november 2012

Man doodgeschoten bij Kickboxgala

Rond 11.30 vannacht is in het ziekenhuis kickboxer en promotor Youssef Sabbahi (35) overleden aan verwondingen die hij eerder de avond had opgelopen bij een schietpartij in een kickboksgala in Zijtaart in het dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat.

Aan de schietpartij ging een opstootje vooraf. Behalve Youssef Sabbahi, raakte ook zijn broer Nabil zwaargewond. De politie heeft inmiddels meerdere aanhoudingen verricht in Zijtaart en in Venlo.

Verdachte Ali Düzgün is geen onbekende van de politie. In 1999 (hij was toen 17) schoot hij een pistool met 14 kogels leeg op Regionaal Opleidingscentrum De Leijgraaf in Veghel. Ali D probeerde toen Hasan Keskin (19) dood te schieten. Een docent en vier leerlingen waaronder Hasan raakten toen gewond. Het was destijds de eerste schietpartij op een school in Nederland. De rechtbank legde aan hem 5 jaar celstraf op.

Ali D. is de oudere broer van kickbokser Volkan D. (26) die ook is gearresteerd. Voorts zijn nog twee verdachten (31 en 32 jaar gerarresteerd.

Of de huidige schietpartij zou gaan om 'oud zeer' omtrent de schietpartij uit 1999 is niet bekend.

Hasan Keskin had destijds een relatie met het zusje (toen 15) van Ali, tegen de zin van de ouders. Hasan en het zusje waren samen naar Turkije gereisd, Ali D. moest de familie-eer redden. Zijn vader, een Koerdische zakenman, had hem die middag naar school gebracht, het pistool was van pa, maar toch had zoon Ali ‘op eigen initiatief gehandeld.’

Update: Als schutter wordt nu de Iranier Siamek S. (32) uit Veghel genoemd. Hij is één van de gearresteerden.

Update 13 Juli 2013
Volkan Düzgün wordt vermoord gevonden in zijn auto in Veghel

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook