zaterdag 25 februari 2012

Meisje omgebracht in Den Haag

Ximena PieterseXimena Pieterse (15) uit Nootdorp is vanochtend vroeg dood gevonden op straat in de Goudenregenstraat in Den Haag. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht.

Volgens een woordvoerder van de familie was Ximena vrijdagavond met een vriendin gaan stappen in Den Haag. Ze zou bij haar vriendin blijven slapen, maar raakte haar kwijt. Kort na 7.00 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes dat er een dode vrouw op straat lag. Agenten gingen op de melding af en vonden het meisje. Stanley Anschütz (25) uit Den Haag is aangehouden, nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld. De recherche onderzoekt of er sprake was van een relatie tussen de man en het meisje (update: die blijkt er niet te zijn) en de eventuele betrokkenheid van de Hagenaar bij haar dood. Zij werd gevonden op de stoep van nr. 202 het huis waar Stanley woont.

Op het lichaam van het meisje wordt nog sectie verricht om vast te stellen wat de precieze doodsoorzaak is.

Update 25-2-2012
Ximena Pieterse is waarschijnlijk een volstrekt willekeurig slachtoffer geworden van een aanval door voormalige tbs'er Stanley Elio Anschütz.

De scholiere liep waarschijnlijk volkomen toevallig de man tegen het lijf, nadat ze vrijdagavond was gaan stappen. Na afloop zou ze bij een vriendinnetje gaan logeren. Hoe zij uiteindelijk in het huis van de voormalig jeugd-tbs'er is beland, is de politie nog onduidelijk. Ximena zou volgens ‘Hart van Nederland’ naakt en met bloed bedekt zijn aangetroffen.

Stanley Anschütz heeft reeds op 15-jarige leeftijd iemand neergestoken waarvoor hij jeugd TBS kreeg, wat hem volgens zijn (on line) dagboeken beter beviel dan thuis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Iranees in Oosterhout doodgestoken

Een Iranees (46) uit Oosterhout is vanavond zwaargewond aangetroffen aan de Keiweg. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De politie houdt rekening met een misdrijf.
De man werd zwaargewond opgemerkt in een steegje. Toen de politie, ambulances en een traumahelikopter arriveerden, was de man in elkaar gezakt. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie houdt rekening met een misdrijf.

In de loop van de nacht werd daarnaast een huiszoeking gedaan in een woning aan het centrum van Oosterhout. De man woonde daar met een aantal andere mannen

Verschillende mensen melden via Twitter dat er bij de Jumbo zaterdagavond een plas bloed lag. De supermarkt is een kilometer van de plek waar de zwaargewonde man werd gevonden. De politie weet niet of er een verband is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook