woensdag 16 mei 2012

Opgravingen op Camping Landsmeer - lijk gevonden

Op Camping het Rietveen in Landsmeer worden sinds vandaag opgravingen gedaan in verband met een geweldsmisdrijf. De opgravingen zijn begonnen op het speelveldje maar hebben zich later uitgebreid.

Update 17 mei 2012

De politie heeft aan het einde van de middag op de camping het stoffelijk overschot van een vrouw opgegraven.

De zaak kwam afgelopen maandag aan het rollen na een tip van een vrouw (35) uit Birmingham (Engeland). Zij tipte de politie in Engeland dat op de camping het lichaam van een vrouw zou zijn begraven en dat zij slachtoffer zou zijn van een misdrijf. De politie in Nederland onderzoekt of het gaat om een in 2002 als vermist opgegeven, toen 21-jarige Poolse vrouw. Sectie moet dat uitwijzen. Het zou dan mogelijk gaan om Paulina Olga Starczewska (foto) die op 6 juni 2002 voor het laatst is gezien. Ze verdween uit het huis van een kennis waar ze op de poes paste. Ze was mogelijk zwanger.

Volgens campinggasten stond in de zomer van 2002  een Pools gezin op de camping. De man was erg agressief tegen de vrouw, aldus omwonenden. De tent van de familie stond precies op de plek waar nu het lichaam is gevonden.Dat zou dan ook gaan om Paulina.

Naar aanleiding van de tip deed de politie langdurig onderzoek op camping Het Rietveen, onder meer met behulp van speurhonden. De politie in Engeland heeft de vrouw uit Birmingham inmiddels aangehouden en verhoord, net als een man (39) uit dezelfde stad. Nederland zal op korte termijn om uitlevering van beide verdachten vragen.

Update 19-05-2012: Het stoffelijk overschot van de vrouw die is opgegraven op camping Het Rietveen in Landsmeer, is het inderdaad het lichaam van de sinds 2002 vermiste Poolse vrouw Paulina Olga Starczewska.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook