vrijdag 23 augustus 2013

Moordverdachte (36) pleegt zelfmoord in gevangenis

Chris B. (36), die verdacht werd van betrokkenheid bij de moord op Najib Bouhbouh in Antwerpen, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel in de koepelgevangenis in Haarlem.
De moord op Najib was op 18 oktober 2012. In mei 2013 werd Chris gearresteerd in Antwerpen met een revolver op zak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 4 jaar en TBS voor moord met Stanleymes

Daan Dirk D. (37) die in Haaksbergen op straat zijn vriendin Karin Bok (35) zou hebben gedood, gaat als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 4 jaar de cel in. Justitie eiste bovendien tbs met dwangverpleging tegen de man. De zaak diende vrijdagmiddag bij de rechtbank in Almelo.

Volgens het OM heeft Daan Dirk D. zijn vriendin op straat voor haar huis om het leven gebracht door haar met een stanleymes te steken en de keel dicht te knijpen. De verdachte verklaarde zelf dat hij zich er niets meer van kon herinneren. De gebeurtenis veroorzaakte veel beroering in het Twentse dorp, een stille tocht een paar dagen later werd massaal bezocht.

Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum lijdt de man aan paranoïde schizofrenie en verkeerde hij tijdens zijn daad in psychotische toestand. Ze bestempelden hem daarom als in hoge mate ontoerekeningsvatbaar.

Familie en bekenden hadden in de weken ervoor signalen afgegeven dat ze zich zorgen maakten over de man. Een ex-vriendin, die in contact stond met het slachtoffer, had de politie zelfs verzocht actie te ondernemen, maar omdat er geen sprake was van strafbare feiten, kon deze niets doen.

De man stond ook terecht voor de zware mishandeling van twee agenten. Een van hen werd zo ernstig toegetakeld dat hij zijn functie niet meer kan uitoefenen.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 20 augustus 2013

Uitspraak: Hogere straf in hoger beroep voor moord op militair

Jos van D. Is door het Hof in Den Bosch in hoger beroep veroordeeld tot 12 wegens de moord op beroepsmilitair Laurens Fritz in september 2011 Dat is 2 jaar meer dan hij eerder van de rechtbank in Roermond kreeg.

Van D. had een relatief klein financieel conflict met de militair over de verbouwing van zijn huis, maar bracht hem desondanks zeer gewelddadig om het leven in het Limburgse Herkenbosch. Hij begroef het lijk daarna in een maïsveld, waar Fritz twee maanden later werd gevonden.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk gebleven. Van D. beriep zich op zijn zwijgrecht

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 17 augustus 2013

Dode man in Zaandam

Koos Brandhoff  (51)  wordt dood gevonden in zijn woning aan de Reischaaf in Zaandam. Er wordt een verdachte (30) gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 13 augustus 2013

Nederlander vermoord in Spanje

In Urbanización Lomas de Sierra Blanca, Marbella wordt rond 19.45 de Nederlander Frederik 'Frankie' H.S. (43) door twee schutters vermoord terwijl hij met vrouw en kinderen in zijn auto zit. Frankie is een bekende uit de Amsterdamse onderwereld

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 9 augustus 2013

Uitspraak: 11 jaar in moordzaak ‘grenslijk’

Robert-Jan B. (42) is veroordeeld  tot 11 jaar cel voor de doodslag op zijn vrouw Katherina Khanyak.

 • Mager bewijs in zaak rond grenslijk - Pasteurella Blogspot
  01 Dec 2010
  De zaak werd bekend als die van het grenslijk, omdat haar lichaam werd gevonden in een kist in de voormalige Femisbank aan de Hoogbraak 1, dat precies op de grens staat tussen het Nederlandse Baarle-Nassau en het ...
 • Katrina Khanyak mogelijk omgekomen door snijwond
  09 Jun 2011
  De zaak werd bekend als die van het grenslijk, omdat het lichaam van Katrina Khanyak werd gevonden in een kliko in de voormalige Femisbank (foto), dat op de Hoogbraak precies op de grens staat tussen het Nederlandse ...
 • IFS en NFI hebben ruzie - Pasteurella Blogspot
  27 Sep 2011
  In de strafzaak over het zogenoemde grenslijk is het dinsdag tot een keiharde confrontatie gekomen tussen het Nederlands Forensisch Instituut en het commerciële Independent Forensic Services (IFS). NFI-pathologe Bela ...
 • Verdachte van grensmoord weer vast - Pasteurella Blogspot
  30 Okt 2010
  De zaak staat ook bekend als die van het grenslijk omdat het lichaam van Katrina Khanyak werd gevonden in het gebouw van de voormalige Femisbank dat precies op de grens staat tussen het Nederlandse Baarle-Nassau ...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 4 augustus 2013

Man doodgeschoten in Rotterdam

Joshue Lorenzo Francisca wordt voor zijn woning neergeschoten. Hij wordt ter plaatse door agenten, ambulancepersoneel en een mobiel medisch team van de traumahelikopter behandeld en met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd waar hij kort daarna overlijdt.

Na de schietpartij is een zwarte auto weggereden. Deze auto is op de camerabeelden rondom de Polslandstraat te zien en blijkt zowel voor als na de schietpartij opvallend aanwezig te zijn in de omgeving. Getuigen spreken over een zwarte vluchtauto met een kenteken beginnend met de cijfers 17.

Omstanders hebben een signalement kunnen geven van de daders. Het zou gaan om twee donkere mannen in de leeftijd van 20-25 jaar, waarvan één rastahaar tot op zijn schouders had en vermoedelijk een rood T-shirt droeg. De politie sluit niet uit dat er meer betrokkenen zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook