woensdag 10 april 2013

Uitspraak: 18 jaar voor moord Uden

Mehmet U (32) uit Uden is tot 18 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw Bahar Bucakli (25). De vrouw werd 1 Mei  2011 voor de ogen van hun dochtertje in haar huis in Uden doodgestoken. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Verdachte Mehmet U. heeft betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw altijd ontkend. Het belangrijkste bewijs tegen hem is de verklaring van hun destijds 7-jarige dochtertje. “Papa heeft het gedaan”, vertelde het meisje meteen tegen de gealarmeerde politie. De rechtbank gelooft dat die verklaring authentiek is.

Ander bewijs is bloed van het slachtoffer op de joggingbroek van de verdachte die in een diepvries werd gevonden. De ontkenning van de man gelooft de rechtbank daarom niet.

Een motief is nooit gevonden omdat de man altijd heeft ontkend. Er is onder meer eerwraak gesuggereerd, maar als mogelijke reden is ook genoemd dat het slachtoffer met politie heeft gesproken over de cocaïnehandel van haar ex-man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Van flat gegooide peuter overleden

De Ghanese Blessing Prince 'Nana' Gyakuro (3) is vanmorgen overleden, nadat hij de avond tevoren van de zesde etage van een flat in Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost was gegooid.

Drie verdachten –allen Ghanezen- zijn aangehouden: twee mannen van 37 en 46 jaar en een vrouw (27). Zij worden ervan verdacht de kleuter van het balkon te hebben gegooid. De drie verdachten zouden de moeder en vader van Nana zijn en een neef van de vader.

Het kind zou van het balkon afgegooid zijn als onderdeel van een duiveluitdrijving. Dit wordt echter door de politie tegengesproken. Er zou ruzie geweest zijn en een man zou het kind in zijn armen gedrukt hebben gekregen en -in dronken toestand- het kind hebben laten vallen.

Update 3 September: Inmiddels is duidelijk dat de kleuter van de flat af is gegooid door de achterneef, Paul A., omdat de kleuter bezeten zou zijn.
Update 19 September: Paul A. krijgt 10 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook