woensdag 30 april 2014

Man in cel gearresteerd voor moord

De Brabander S. Y. (30) is gisteren in zijn cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marja Nijholt (48) uit Enschede, die op Nieuwjaarsdag 2013 dood gevonden werd in een tuin in Oss. Ze bleek doodgestoken.

Y. zat vast in de gevangenis van Heerhugowaard voor een andere zaak. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. Het is nog onduidelijk of S. Y. een bekende was van Marja Nijholt. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De hoofdofficier van justitie in Den Bosch loofde eerder een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die naar de dader of daders zou leiden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 29 april 2014

Omgekomen man in Andijk slachtoffer misdrijf

Michel(le) Koek (49), is dood gevonden in een woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk (Noord-Holland), is vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.
Het lijk werd gevonden nadat de politie aan het eind van de middag was gewaarschuwd door een buurtbewoner.

Michelle werd geboren als man, maar ging al tien jaar als vrouw dood het leven.

Update 19 augustus: Een man (30) uit Roosendaal is vanochtend in zijn woning opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Michelle Koek in Uit sectie bleek dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 28 april 2014

Nederlandse vermoord in Cambodja

Daphna Beerdsen​De Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is vandaag dood gevonden in haar huis in het  Chamkar Mon district in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze is omgebracht met 6 messteken. Haar dochtertje van anderhalf is gewond geraakt en ligt in het ziekenhuis.

De Cambodjaanse politie heeft nog geen verdachten gearresteerd. De toedracht is onbekend. De politie onderzoekt of de vrouw seksueel is misbruikt. Het dochtertje zou ernstig gewond zijn.
De vrouw, die oorspronkelijk in Alkmaar woonde, werd door de nanny Srey Mom gevonden. Die waarschuwde direct de hulpdiensten. Er waren geen sporen van braak zichtbaar. Ook lijkt er niets gestolen.

Volgens plaatselijke media werkten de vrouw en haar partner  Joris Oele in Cambodja voor de Verenigde Naties. De man was niet thuis. Hij is opgevangen door Brits ambassadepersoneel.

Update 29 April 2014
Inmiddels is een verdachte opgepakt die heeft bekend. Hij had Daphna's fiets willen stelen maar had haar vermoord toen ze om hulp schreeuwde

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 24 april 2014

Eis: 4 jaar wegens moord op medepatient

Tegen een 27-jarige cliënt van de GGZ Westelijk Noord-Brabant, die in oktober 2013 in Halsteren een medepatiënt Vladimir Shachbazov om het leven bracht, is vandaag 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De verdachte, destijds patiënt van een psychiatrische kliniek in Halsteren, vertelde de rechtbank in Breda donderdag dat hij het slachtoffer met een mes in hals en gezicht heeft gestoken. Daarna probeerde hij hem te verstikken, onder meer door zand in zijn mond te stoppen, en begroef het lichaam, in een bos vlakbij de kliniek. Hij had al eerder bekend.

Waarom hij zijn mede-patiënt om het leven bracht, kon de verdachte niet zeggen. Wel gaf de man aan dat hij het 'in een waas' deed. De verdachte verbleef op een gesloten afdeling, maar mocht in overleg naar buiten. Het slachtoffer wilde weer opgenomen worden maar dit was hem geweigerd.

De twee troffen elkaar 's ochtends in het bos vlakbij de psychiatrische instelling. Ze hadden geen ruzie.

Nadat hij de ander had gedood, haalde de verdachte een schepje op het terrein van de kliniek en groef een kuil. Hij keerde terug op de afdeling, waste het bloed van zich af en liet zich behandelen aan een wond die hij zelf had opgelopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte dubbele moord Groningen ontkent

Maikel S. (39) die wordt verdacht van de dubbele moord op Trevor Griffiths (71)  en Gudrun Küster (68)  in de stad Groningen erkent met het lichaam van de vermoorde Gudrun Küster te hebben gesleept. Maikel S. ontkent echter zelf verantwoordelijk te zijn voor de moorden

De rechtbank in Groningen buigt zich vandaag over de moorden. De alleenstaande Groningers werden vorig jaar januari op dezelfde dag gedood in hun woningen aan de Waldeck Pyrmontstraat en de Oliemuldersweg. Ze boden los van elkaar onderdak aan de verslaafde en dakloze verdachte. Het bloed van de slachtoffers werd aangetroffen op de kleding van de verdachte.

Verdachte Maikel S. vertelde de rechtbank dat hij het lichaam van Küster op straat vond en naar haar woning sleepte. Hij had een mysterieus telefoontje gekregen dat er iets met haar aan de hand was. Het Openbaar Ministerie komt later op de dag met de eis in de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM blundert in moordzaak

Justitie heeft in de zaak rond de van twee moorden verdachte Lau G. (52) en Geert G. (36)  uit Venlo geblunderd door hen niet tijdig op te roepen voor een rechtszitting. Door deze fout dreigt het duo op vrije voeten te worden gesteld, ondanks dat de recherche met een getuigenverklaring nieuw belastend bewijs tegen hen meent te hebben.

Beide verdachten waren gisteren niet aanwezig bij een zitting voor de rechtbank in Maastricht. Het maximaal aantal dagen dat een voorlopige hechtenis mag duren, 110 dagen, verloopt op zeer korte termijn voor het tweetal dat Fouad Bendella en Karim Fourkour zou hebben doodgeschoten en in zuur opgelost.

"Een verdachte behoort tien dagen voor een zitting gedagvaard te worden, dat is hier pertinent niet gebeurd met dit vormverzuim. Justitie blijft in deze zaak maar fout op fout maken. Dan kun je naar mijn mening niet anders dan cliënt vrijlaten", aldus Marcel Heuvelmans, de advocaat van Lou G. Het OM vindt op zijn beurt dat het geen enkele blaam treft.

De zaak tegen Lau G. wordt vandaag voortgezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 23 april 2014

Gerechtelijke dwaling moordzaak Lorsé voor het Hof

Het gerechtshofhof in Den Haag behandelt vandaag de mogelijke gerechtelijke dwaling in de zaak rond Ernst Lorsé die tot 10 jaar werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Joke Lorsé (50), maar die inmiddels weer op vrije voeten is. Mogelijk is Joke gedood door de tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar Patrick S.

Joke Lorsé werd 31 december 2009 in een natuurgebied bij Simonshaven doodgeslagen. Haar echtgenoot Ernst L. werd aanvankelijk gezien als de dader, maar hij heeft altijd gezegd dat hij en zijn vrouw zijn aangevallen door een man, die Joke heeft gedood. Bij de plek des onheils is eind oktober in een bos een schuilkelder ontdekt, die vermoedelijk door Patrick S. is aangelegd.

Het hof heeft besloten dat moet worden onderzocht of een van de wapens van S. het letsel op het geziocht van Joke Lorsé kan hebben veroorzaakt. Het gaat om een ijzeren staaf met zeskantige moeren eraan die door S. zijn "magic stick" werd genoemd. Het hof hoort vandaag onder meer twee medewerkers van het Openbaar Ministerie die bij de zaak waren betrokken, om erachter te komen of het OM informatie aan de rechtbank en de verdediging heeft onthouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 22 april 2014

Duitse vrouw aangehouden voor dood zoontje

De Duitse Nicole S. (29) is aangehouden vanwege de dood van haar zoontje (3) op 17 april in Vaals. De Limburgse politie liet vandaag weten dat het Duitse jongetje onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen.

De vrouw werd op verzoek van de Nederlandse politie op 18 april in Duitsland aangehouden.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Update 15  Mei 2013:
Nicole S wordt 18 Mei uitgeleverd. Zij zou hebben verklaard dat zij, terwijl ze onder flinke invloed van drugs en alcohol was, lag te slapen toen haar zoontje om het leven werd gebracht. 'Ik heb hem niet horen schreeuwen om hulp, dat kan ik niet begrijpen', aldus S.
Volgens haar kan het niet anders dan dat haar vriend verantwoordelijk is voor de dood van de peuter. De man heeft onlangs echter zelfmoord gepleegd. Nicole S. was niet aanwezig bij de begrafenis van haar zoontje in verband met een vervoersprobleem vanuit de bajes. Dit terwijl er wel toestemming was van de opsporingsdiensten om hier naartoe te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 18 april 2014

Vader in babmoord onschuldig volgens advocaat

De Utrechtse Jeffrey S. (24) wordt er door justitie van verdacht zijn vier weken oude dochtertje Cherise in oktober vorig jaar om het leven te hebben gebracht. Hij moet volgende week voor de rechter verschijnen.

Volgens zijn raadsman mr. Yehudi Moszkowicz is S. onschuldig en zijn twee erfelijke aandoeningen mogelijk de doodsoorzaak van de baby. Dat blijkt volgens Moszkowicz uit bloedonderzoek. Een arts van het Wilhelmina Kinderziekenhuis deed onafhankelijke medische tests en daaruit kwamen volfgens Moszkowicz belangrijke resultaten naar voren.

"Het blijkt dat Cherise twee genetische afwijkingen had, waardoor een enorme kans bestaat op hersenbloedingen. Ik vind daarom dat het OM eerst de onderzoeken had moeten afwachten voor zij mijn cliënt oppakten", aldus Moszkowicz.

Volgens de raadsman begon de tragedie in de week voordat het kindje in het ziekenhuis kwam te overlijden. "Mijn client was toen al bij de huisarts langsgekomen om te vertellen dat er iets mis was, maar werd naar huis gestuurd. Een week later kreeg de baby stuiptrekkingen. Toen zij in het ziekenhuis kwamen, overleed het vier weken oude meisje."

Terwijl S. en zijn partner, net na het overlijden, op weg waren naar huis, werd de auto klemgereden door een arrestatieteam. S. werd meegenomen, in de cel gegooid en urenlang verhoord. "Hij mocht onder politiebegeleiding afscheid nemen van zijn kindje en alleen via de webcam de afscheidsdienst bijwonen."

Justitie wil S. vervolgen voor mishandeling en doodslag op het kleine meisje, maar ook voor zware mishandeling van zijn partner. Volgens Moszkowicz legde zijn partner pas nadat S. werd opgepakt belastende verklaringen af. Tevens zou pas nadat de onderzoeksresultaten uit het WKZ beschikbaar waren, aanvullend onderzoek zijn gedaan door het NFI.

Het OM laat in een reactie weten dat er inderdaad uitgebreid onderzoek is gedaan door de forensisch artsen. "Daaruit blijkt dat er geen aanwijzigen zijn geweest dat de genetische afwijkingen te maken hebben met de doodsoorzaak van het kind", aldus woordvoerster Brigitte Haan.

Moszkowicz is het daar niet mee eens "Eerder deelde het Hof mijn mening dat S. onterecht vastzat en daarom werd hij vrijgelaten." De raadsman roept daarom 35 getuigen op, onder wie een kinderneuroloog, een genetisch expert en een forensisch expert. De zaak dient 22 maart

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar voor bijlmoord

De Thaise Thina V. (45) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor de moord op Venlonaar Wim Vostermans (66). Op 11 september 2012 bracht V. haar echtgenoot om het leven met een bijl.

Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel geëist tegen de Thaise V. De rechtbank oordeelde gisteren dat V. volledig toerekeningsvatbaar wordt geacht en dat er sprake was van voorbedachte raad.

Behalve de strafeis is de vrouw veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de zonen van Vostermans.

Een dag nadat V. haar echtgenoot om het leven had gebracht, meldde de Thaise zich bij het politiebureau en bekende haar man met een bijl doodgeslagen te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 17 april 2014

Duitse kleuter komt om in Vaals

In Vaals komt een Duits jongetje (3)  te overlijden. Zijn moeder wordt  een paar dagen later op verzoek van Nederland in Duitsland gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 25 jaar voor motorjachtmoord

De dakloze Sjef R. (41) uit Rotterdam, die vorig jaar het echtpaar Lammert (70) en Marga (68) Westra doodsloeg tijdens een proefvaart op hun motorjacht is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar.

Het echtpaar werd vorig jaar maart op hun jacht met een 'kantig' voorwerp bewerkt. Na het geweld werden de zwaar toegetakelde slachtoffers overboord gegooid. Pas de volgende dag werden hun levenloze lichamen gevonden in het water van het Hoendiep.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 15 april 2014

Man doodgeschoten in Steenbergen

Rinus Moerer (68)  uit Steenbergen is gistermorgen om tien uur doodgeschoten bij zijn woning in de Dahliastraat in Steenbergen. Hij werdt door minstens vijf kogels getroffen. In januari raakte Rinus bij een schietpartij in dezelfde straat lichtgewond. Toen werd er een camera camera opgehangen aan de gevel.

Moerer was geen onbekende van de politie. Hij had een fruitimport bedrijf en was al eens opgepakt op verdenking van drugshandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 14 april 2014

Man steekt stiefvader dood in Amsterdam

In een buurthuis in de WillemSchoutenstraat in Amsterdam is een man (43) doodgestoken door zijn stiefzoon (19). De politie was in verband met een ruzie al gearriveerd toen de man werd neergestoken. De man zakte op het Magalhaensplein ineen. Reanimatie mocht niet baten. Hij zou twee vrouwen hebben geslagen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 13 april 2014

Schadevergoeding in 'Spelonkzaak'

Kabees Melaan en Nozai Thomas, de twee mannen die jarenlang onterecht op Bonaire voor een dubbele moord in de cel zaten, hebben een schadevergoeding toegewezen gekregen. Het Gemeenschappelijke Hof op het Caribische eiland kende Kabes omgerekend ongeveer 930.000 euro toe en Nozai bijna 490.000 euro. Dat heeft een van hun advocaten, Carry Knoops-Hamburger, zondagavond desgevraagd gezegd.

De moorden op de twee broers Martis werden gepleegd in 2005. Justitie ging destijds uit van een afrekening in het drugsmilieu. Later rezen twijfels over de veroordelingen. Een van de inmiddels vrijgesproken mannen kreeg aanvankelijk 8 jaar celstraf en was al enige tijd vrij. De ander moest 24 jaar uitzitten en kwam in juli 2013 vrij.

Ook het Openbaar Ministerie zette vraagtekens bij de eerdere veroordelingen. Op de zitting sprak justitie van een gerechtelijke dwaling, vroeg om vrijspraak en bood de advocaat-generaal namens de Nederlandse Staat excuses aan.

Een derde dader kreeg 18 jaar celstraf. Hij legde belastende verklaringen af over de twee andere verdachten. Hij zei dat ze met z'n drieën de broers naar een afgelegen plek lokten en ze daar doodschoten. De twee mannen ontkenden iedere betrokkenheid.

Knoops en haar man Geert-Jan Knoops deden onderzoek naar het alibi van beide mannen. Een van hen bleek tijdens de moord achter zijn computer te hebben gezeten. Uit onderzoek bleek dat op dat moment op de pc was ingelogd met een wachtwoord dat alleen bij de verdachte bekend was. Hij legde weliswaar een bekennende verklaring af, maar dat zou onder druk zijn gebeurd. Later trok hij zijn bekentenis weer in.

De andere man was tijdens de dubbele moord in Kralendijk, terwijl de moorden aan de andere kant van het eiland werden gepleegd. Gegevens van zijn mobiele telefoon bevestigden dat.


15 Nov 2013
Nozai Thomas (27) en Kabes Melaan (35), die eerder op Bonaire onschuldig werden veroordeeld wegens de dubbele moord op de gebroeders Martis, zijn afgelopen nacht (onze tijd) door het gerechtshof in Kralendijk ...
25 Aug 2012
Het openbaar ministerie op Bonaire heeft vrijdag tijdens een zitting voor gerechtshof in Kralendijk toegegeven dat het strafrechtelijk onderzoek tegen de nagenoeg zeker onschuldig wegens moord veroordeelde Andy 'Kabes' ...
18 Aug 2012
Uit onderzoek door advocaat Geert-Jan Knoops en zijn team is gebleken dat de Bonairianen Nozai Thomas (26) en Andy 'Kabes' Melaan (34) hoogstwaarschijnlijk niets te maken hadden met een in 2005 gepleegde dubbele ...
30 Jan 2009
Ingomar 'Kabes' C. (20) is degene geweest die de bekennende en ook belastende verklaringen heeft afgelegd. De zwakbegaafde jongen kan volgens de psychiater niet geheel toerekeningsvatbaar verklaard worden.
23 Jul 2005
Eimar Wanga (alias Macho), Ludson Craane (Chon) Andy Melaan (Kabes) en Nozai Thomas kregen respectievelijk 18, 2, 24 en 8 jaar celstraf opgelegd. Crane werd vrijgesproken van de moord maar kreeg twee jaar wegens ...
01 Jul 2013
Een dubbele moordzaak uit 2005 waarvoor twee mannen zijn veroordeeld wordt heropend. De veroordeelde mannen hebben waarschijnlijk ten onrechte vastgezeten. Andre 'Kabes' Melaan kreeg destijds 24 jaar en zat nog ...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 8 april 2014

Mishandelde Somalier overlijdt in Groningen

De Somaliër (40) die gisteravond zwaargewond raakte bij een geweldsincident aan de Korreweg in Groningen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Getuigen zeggen dat ze bij het slachtoffer een groepje van vier mensen hebben gezien die na het incident zijn weggelopen richting winkelcentrum de Beren. Het gaat om twee lichtgetinte mannen en twee vrouwen. De politie is naar hen op zoek

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man in Spijkenisse zwaar gewond door schietpartij

In Spijkenisse isrond 2.15 uur een man (28) in de deuropening van zijn woning aan de Lekstraat beschoten en door meerdere kogels getroffen.

De man zou de deur hebben geopend omdat hij buiten een vreemd geluid hoorde. Daarna opende iemand direct het vuur op hem. Buurtbewoners zeggen dat het klonk alsof er met een mitrailleur werd geschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 7 april 2014

Dode in Groningen

Vanavond is de zwaargewonde Azziz Barre (40) door buurbewoners gevonden op de Korreweg in Groningen. Hij was al bewusteloos en lag op de stoep. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar de dezelfde avond/nacht overleed de man alsnog in het ziekenhuis. Barre is bezweken aan zwaar lichamelijk geweld.

Azziz Barre was zonder vast woon- of verblijfplaats, maar verbleef geregeld in Groningen.

Er wordt een man(23) uit Leek aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 13 jaar voor doodslag in hotel

Valdir L. (30) is vandaag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot 13 jaar cel wegens doodslag op een vrouw (25) op 20 februari 2011 in het van der Valk hotel aan de A4. De vrouw was een toevallig slachtoffer dat de schutter niet kende. Het Openbaar Ministerie (OM) had 12 jaar geëist.

Na een nacht flink doorzakken met vrienden was L. 's ochtends om 8 uur met zijn makkers naar het hotel gegaan om meer drank te kopen. Een vriend van L. raakte in de overvolle lobby in gevecht met een man met wie hij al jaren ruzie had. Om zijn vriend te helpen trok L. een wapen en schoot naar eigen zeggen een paar keer op de grond. Toen hij vervolgens naar buiten wilde, schoot hij door de glazen draaideur. L. had niet gezien dat de vrouw erachter stond om naar binnen te gaan. Ze werd geraakt en overleed aan haar verwondingen.

De rechtbank in de hoofdstad had de verdachte eerder veroordeeld tot 12 jaar. De verdachte was in hoger beroep gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man staat terecht voor moord in gevangenis

De gedetineerde Surinamer Oswaldt D. (32) staat vandaag terecht in de rechtbank in Utrecht voor de brute 'gevangenismoord' in de Nieuwegeinse gevangenis én een eerdere steekpartij in de gevangenis van Zwaag. Justitie legt D. moord danwel (een poging tot) doodslag ten laste.

In de Nieuwegeinse PI stak Oswaldt zijn medegedetineerde Kamal Aammari (23) op 30 juli 2013 met een geprepareerd mes in het hart. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de betaling van een blokje hasj.

Uit een geheim rapport, bleek eerder dat Oswaldt ondanks zijn gewelddadige verleden vrij spel kreeg in de gevangenis van Nieuwegein. In de gevangenis waren geen maatregelen genomen om de veiligheid van zijn medegevangenen te garanderen.

D. wordt bijgestaan door de Utrechtse raadsman mr. Willem Jan Ausma. De familie van het slachtoffer eist, bij monde van hun advocaat mr. Yehudi Moszkowicz, een schadevergoeding en smartengeld.

De verdachte is momenteel gedetineerd in Vught.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

man doodgestoken bij bedrijfsruzie

Bij een bedrijfsruzie bij een transportondernememing in Hazeldonk isvanmorgen een Portugese vrachtwagenchauffeur doodgestoken door een eveneens Portugese collega.

De dader is daarna te voet op de vlucht geslagen richting Galder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 5 april 2014

Drie doden in villa in Laren

janpeterschmittmann In een huis aan Hoog Hoefloo in Laren zijn zaterdag drie doden gevonden. Het gaat om voomalig ABN-AMRO topman Jan Peter Schmittmann, zijn vrouw en hun tiener dochter.

De politie ging in het huis kijken na een melding dat er iets aan de hand zou kunnen zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 4 april 2014

Eis: 15 jaar voor bijlmoord in Venlo

Tegen de Thaise Thina V. (45)  is vandaag 15 jaar cel geëist voor de moord op haar vriend Wim Vorstermans (66) uit Venlo op 12 September 2012 in de zogenoemde Venlose bijlmoord.

De officier van justitie acht bewezen dat Thina haar vriend Vorstermans met bijlslagen om het leven heeft gebracht. De vrouw zou ziekelijk jaloers zijn. Het moordwapen werd op aanwijzingen van de vrouw gevonden in de Maas.Zij had de bijl een week voor de moord gekocht.

Vorstermans was zo bang voor zijn vriendin dat hij alle messen in huis verstopte. Hij wilde niet dat haar verblijfsvergunning werd verlengd. Vorstermans' twee zoons wisten van de situatie en boden hun vader onderdak aan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 3 april 2014

Bekentenis kofferbakmoord Waalre

Michel van A. (31) uit Valkenswaard heeft bekend dat hij vorig jaar 2 mei Mohamed Azzouzi (29) uit Eindhoven heeft doodgeslagen met een statief. Azzouzi werd in de kofferbak van een auto gevonden in een bos bij Waalre.

A. stond vandaag samen met Pascal K. (31) terecht voor de moord. K. zei dat hij werd overrompeld en onder druk werd gezet door A. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag achttien jaar tegen K. en tien jaar en tbs tegen Van A. Van A. lijdt aan een onvoorspelbare vorm van psychotisch gedrag, stelden deskundigen van het Pieter Baan Centrum vast.

Azzouzi zou drugs komen afleveren bij het tweetal en was samen met K. naar het huis van Van A. gereden. Daar zou K. hem hebben vastgepakt, waarna Van A. meerdere keren op zijn hoofd insloeg. Ook zou hij in zijn borst zijn gestoken. Het motief voor de moord is onduidelijk.

Na de moord werd Azzouzi in vuilniszakken en een slaapzak gewikkeld en in de kofferbak gelegd. Twee dagen later reden de verdachten ermee naar het bos en probeerden aldaar de wagen in brand te steken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 2 april 2014

Moordverdachte vrij door blunder justitie

John B. (52) die de opdracht zou hebben gegeven voor de moord op 25 oktober 2012 op Tanja Gurskaja (39) (foto), gaat vrijuit door een grove fout van de officier van justitie.

De rechtbank in Roermond verklaarde het Openbaar Ministerie vandaag niet-ontvankelijk, omdatt de aanklager in het geheim een cruciale getuige urenlang liet verhoren terwijl was afgesproken dat zij in het bijzijn van de verdediging zou worden gehoord.
“De officier van justitie heeft de verdediging bewust uit de politieverhoren willen weren”, concludeert de rechter. De rechtbank vindt dat een onherstelbare fout, waardoor verdachte John B. geen eerlijk proces meer kan krijgen.

Advocaat Geert-Jan Knoops van verdachte John B. noemde de uitspraak woensdag een ongekend hard oordeel. “Alle regels zijn met voeten getreden.”

John B. werd eerder veroordeeld voor hennepteelt en zat 6,5 maand vast voor de moord op Tanja Gurskaja. Het ligt volgens Knoops voor de hand dat hij schadevergoeding gaat eisen voor onterechte detentie.

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de uitspraak en kondigde vandaag direct hoger beroep aan.

Tanja Gurskaja werd op 25 oktober 2012 doodgeschoten bij haar huis in Venlo. In de pers is gesuggereerd dat niet zij het doelwit was maar haar man.

De twee verdachte uitvoerders zitten vast in Letland. Knoops vermoedt dat het optreden van de aanklager ook gevolgen kan hebben voor hun zaken. “Deze cruciale getuige is geïndoctrineerd en verpest door de politieverhoren.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Broers bekennen moorden Drenthe


Voormalig ISAF-militair Admilson R. (29) en zijn drugsverslaafde broer Marcos (28) hebben bekend dat ze Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal (beiden 77) uit Exloo hebben vermoord.

Geld zou volgens het OM in beide zaken het motief zijn geweest.

De politie heeft gisteren op aanwijzing van de broers in de omgeving van Hoogeveen het wapen gevonden waarmee Berend Smit zou zijn doodgeschoten. Het gaat om een militair wapen, dat eerder was gestolen uit een defensiewapenopslagplaats.

De twee broers brachten het echtpaar Jan en Greet Veenendaal afgelopen zomer om het leven in hun woning in Exloo. De slachtoffers werden pas enkele dagen later, op 28 juli, gevonden.

Berend Smit werd ruim een half jaar eerder, op 7 november 2012, op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij in het natuurgebied Dwingelderveld zijn hondjes uitliet. Zijn levenloze lichaam, afgedekt met bladeren en takken, werd enkele dagen na zijn verdwijning in een greppel aangetroffen.

Admilson werd er in 2011 door justitie van verdacht tijdens een Nederlandse militaire missie in Uruzgan met opzet zijn eigen pantservoertuig te hebben opgeblazen met een handgranaat.

De twee mannen moeten op 3 juni voor de rechter in Assen verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 1 april 2014

Dode bij schietpartij in Eindhoven

Bij Cafetaria Snackpoint in de Minckelersstraat in Eindhoven is vanavond de eigenaar Adem Cokicli(39) van de snackbar doodgeschoten. Getuigen meldden dat de schietpartij gebeurde na een overval.

Een man kwam de snackbar  binnen, schoot enkele malen en vluchtte daarna. Over de exacte toedracht kon de politie nog niet meer vertellen. “We houden alle opties open. Het kan een overval zijn maar ook iets anders”, aldus een woordvoerder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 jaar voor moord uit 1999

Aydogan K. (37) uit Utrecht is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van Muamar Kaplan, de bedrijfsleider van een Utrechtse shoarmazaak in 1999. Het DNA van de Utrechter leverde in 2013 een match op met sporen uit de 14 jaar oude onopgeloste fatale overval.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 13 jaar cel geëist. De rechtbank vindt bewezen dat de toen 23-jarige Aydogan K. de bedrijfsleider 29 keer met een mes heeft gestoken. Het slachtoffer (toen 36) is aan zijn voeten naar de achterkant van de zaak gesleept. DNA van de Utrechter zat op sokken van het slachtoffer, op peuken, op de grond en bij de kassa waar 500 gulden uit ontbrak.

Na de DNA-match zei de verdachte eerst dat hij nooit in de shoarmazaak kwam. Geconfronteerd met de DNA-matches zei hij dat hij juist zo vaak na zijn werk in de shoarmazaak kwam dat hij zelf broodjes klaarmaakte. Daarbij zou hij zich hebben gesneden en DNA hebben achtergelaten. Dit verhaal klopt niet met getuigenverklaringen en omstandigheden, meent de rechtbank.

De verdachte kwam sinds 1999 niet meer voor zulke ernstige feiten met justitie in aanraking. Daarom koos de rechtbank voor een iets lagere straf dan de officier van justitie had geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Burgemeester Deurne door de knieën

Dit én ‘Marina moordenaar’ scanderen mag wél:

demonstreer

Maar dit mag niet

BkFKghPIcAAsXej

Het laatst getoonde spandoek werd door de politie op last van de burgemeester van Deurne in beslag genomen want ‘escalerend’

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook