donderdag 24 april 2014

Eis: 4 jaar wegens moord op medepatient

Tegen een 27-jarige cliënt van de GGZ Westelijk Noord-Brabant, die in oktober 2013 in Halsteren een medepatiënt Vladimir Shachbazov om het leven bracht, is vandaag 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De verdachte, destijds patiënt van een psychiatrische kliniek in Halsteren, vertelde de rechtbank in Breda donderdag dat hij het slachtoffer met een mes in hals en gezicht heeft gestoken. Daarna probeerde hij hem te verstikken, onder meer door zand in zijn mond te stoppen, en begroef het lichaam, in een bos vlakbij de kliniek. Hij had al eerder bekend.

Waarom hij zijn mede-patiënt om het leven bracht, kon de verdachte niet zeggen. Wel gaf de man aan dat hij het 'in een waas' deed. De verdachte verbleef op een gesloten afdeling, maar mocht in overleg naar buiten. Het slachtoffer wilde weer opgenomen worden maar dit was hem geweigerd.

De twee troffen elkaar 's ochtends in het bos vlakbij de psychiatrische instelling. Ze hadden geen ruzie.

Nadat hij de ander had gedood, haalde de verdachte een schepje op het terrein van de kliniek en groef een kuil. Hij keerde terug op de afdeling, waste het bloed van zich af en liet zich behandelen aan een wond die hij zelf had opgelopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook