woensdag 4 juni 2014

Dominicaan verdacht van verzekeringsmoorden

De dominicaan George H. (24) wordt verdacht van moord en verzekeringsfraude. Aanvankelijk beschuldigde justitie hem van één moord, maar vandaag bleek tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen H. dat de formele verdenking inmiddels ook een tweede moord behelst.

Twee andere gevallen hebben politie en justitie nog in onderzoek.

H., een in New York geboren Dominicaan, zit al 6 maanden vast. Vorig jaar zou hij twee Dominicanen (22 en 24 jaar oud) hebben gedood door hen succinylcholine toe te dienen, een middel dat wordt gebruikt als spierverslapper bij operaties. H. zou hebben geprobeerd grote bedragen van overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen te innen.

Tot dusver is de zaak nauwelijks in de publiciteit geweest. Over de twee overlijdensgevallen die nog onderzocht worden en niet op de huidige aanklacht tegen H. staan, doet het Openbaar Ministerie (OM) geen nadere mededelingen.

H. woonde in Amsterdam-Zuidoost en gold als vraagbaak en wegwijzer voor de Dominicaanse gemeenschap. In die hoedanigheid bemoeide hij zich ook met het afsluiten van verzekeringen. Fraude daarmee bracht vorig jaar november het onderzoek aan het rollen. Direct daarna overleed een van de slachtoffers, Alfredo Bido Fernandez (24).

George H. ontkent, maar heeft tot dusver nog geen verklaring over de feiten afgelegd. "Dit is voor mij een nachtmerrie waaruit ik zo snel mogelijk wil ontwaken", zei hij. De rechtbank bepaalde dat hij de komende maanden nog blijft vastzitten.

H.'s advocaten, Manon Aalmoes en Henk Koopman, hadden woensdag geen goed woord over voor de kwaliteit van het onderzoek in de mysterieuze zaak. Aalmoes: "Alle onverklaarbare overlijdensgevallen in de Dominicaanse gemeenschap worden aan H. toegeschreven." De raadslieden hamerden er onder meer op dat nauwelijks is onderzocht of de slachtoffers ergens anders aan overleden kunnen zijn dan aan de door H. toegediende succinylcholine. Het middel zou overigens gelden als het perfecte moordwapen, omdat het zeer moeilijk te traceren is.

Het onderzoek naar de moorden en de verzekeringsfraude is nog in volle gang.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook