donderdag 5 juni 2014

Nieuwe feiten in Deventer moordzaak

In het herzieningsonderzoek naar de Deventer moordzaak heeft de recherche nieuwe feiten ontdekt.
Een getuige-deskundige trekt als gevolg daarvan zijn belastende verklaring in, die in 2000 bijdroeg aan de veroordeling van Ernest Louwes tot 12 jaar cel. Louwes heeft die straf uitgezeten en strijdt voor eerherstel.

De recherche heeft nu aanwijzingen die erop duiden dat het slachtoffer niet op donderdag 23, maar op vrijdag 24 september 1999 is vermoord. Op die dag had Louwes aantoonbaar een alibi. Ook lijkt het erop dat een telefoongesprek dat Louwes pleegde vlak voor de moord, op een andere plek heeft plaatsgevonden.

Vanaf die plek is het mogelijk dat zijn telefoon een mast aanstraalde in Deventer, zonder dat hij daar was. Een getuige-deskundige van KPN Security trekt daarom zijn belastende verklaring in.
 
 
Over de ingetrokken verklaring van de KPN deskundige zegt de auteur van deze website het volgende:

Het belang Harderwijk en ‘t Harde gaat veel verder. Dit heeft te maken met de destijds geldende frequentieverdeling over de zendmasten. Bellen bij ‘t Harde ging echt niet om die reden, terwijl diezelfde reden bellen vanaf Nunspeet via Deventer juist heel plausibel maakt. En dat nu heeft de deskundige desbetreffend volmondig erkend.
Vanaf het allereerste verhoor tot aan de laatste procesdag heeft Louwes gesteld gebeld te hebben in de omgeving van Harderwijk en zeker niet vanaf ‘t Harde. Ook dat gegeven is voor de deskundige aanleiding geweest zijn verklaring in te trekken. Hem was namelijk het tegendeel voorgehouden.
Tenslotte heeft hij toegegeven dat zijn inzicht omtrent de wijze waarop een mobiele telefoon een zendmast krijgt toebedeeld stamt uit het GPRS/UMTS tijdperk. In 1999 bestonden die standaarden nog niet en werkte het het systeem gewoon anders.Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook