maandag 1 december 2014

Uitspraak: 10 jaar cel voor moord in Antwerpen

Benaouf Adouï (30) is vandaag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar wegens de moord op Najeb Bouhbouh. Bouhbouh werd 18 oktober 2012 doodgeschoten bij een hotel in Antwerpen.

De moord op Bouhbouh was de aanzet voor een golf van liquidaties, voornamelijk in Amsterdam. Benaouf Adouï was volgens justitie het beoogde doelwit van de schietpartij in december 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, ruim twee maanden na de moord in Antwerpen. Adouï ontkwam toen, twee vrienden van hem werden wel gedood.

Een van de veronderstelde schutters in de zaak-Bouhbouh, Rida Bennajem, is in 2013 zelf geliquideerd. Een medeverdachte pleegde zelfmoord in zijn cel. In mei 2014 werd een goede vriend van Bouhbouh, Gwenette Martha, met kogels doorzeefd in Amstelveen. Martha zou een een van de centrale figuren in het bloedige conflict zijn geweest, Benaouf Adui zijn tegenspeler in het vijandige kamp. Het motief voor de moord op Najib zou te maken hebben met een cocaïnedeal.

De politie arresteerde Adouï in juni 2013, zo meldt. Volgens de rechtbank is hij opgetreden als "verbindingsofficier" tussen de man die Bouhbouh naar het hotel heeft gelokt, Chris Bouman, en de schutters. In die zin was Adouï "de spin in het web", zo meldt het vonnis. De advocaat van Benaouf Adouï heeft al aangekondigd tegen het vonnis in beroep te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook