maandag 31 maart 2014

Nederlander vermoord op de Filipijnen

sproet-mons De spoorwegbeveiliger Robert ‘Sproet’ Mons (51) uit Weesp blijkt vorige week in de Filipijnse stad Bacolod met negen messteken om het leven te zijn gebracht. De aanleiding tot de fatale steekpartij zou een uitgemaakte relatie met een Filipijnse vrouw zijn geweest.

De vrouw kon het niet verkroppen dat Mons vorig jaar de verkering met haar had uitgemaakt en huurde een  hitman in die Robert Mons met een mes te lijf ging. Mons werd meerdere malen in buik, borst en hoofd gestoken en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede Nederlander, die al 20 jaar op de Filipijnen woont, werd eveneens in het hoofd gestoken.

“Wij werden door mensen van het ziekenhuis gebeld met de boodschap dat er voor zijn behandeling geld moest worden overgemaakt. In allerijl hebben we 2000 euro bij elkaar gekregen maar toen meldde het ziekenhuis dat Robert Mons inmiddels was overleden. We hebben gelijk geprobeerd om het stoffelijk overschot naar Nederland te laten overbrengen. Toen bleek echter dat ze het stoffelijk overschot niet in de koelcel maar er naast hadden neergelegd. Door de extreme warmte is het helemaal misgegaan en moest het lichaam de volgende dag gecremeerd worden. Nu wordt de urn met as volgende week naar Nederland vervoerd,” aldus Erik Al, die het Mons al dertig jaar goed kent.

Buitenlandse Zaken is nog niet officieel op de hoogte van de moordzaak gebracht maar bevestigt wel dat er iets met een Nederlander is gebeurd. „De autoriteiten hebben ons nog niet geïnformeerd maar we weten dat er iets speelt,” aldus een woordvoerder van BZ.

De Filipijnse politie heeft nog geen verdachten in de zaak aangehouden. Robert Mons heeft op het eiland een huis en was er in februari op vakantie gegaan. Toen hij daar een week was, kreeg hij bericht van zijn werkgever dat de zaak failliet was. Hij moest zich toen bij het UWV melden maar dat kon pas als hij weer in Nederland terug was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw komt om bij familiedrama in Oosterhout

In een woning aan de Rubenshof 75 in Oosterhout is een vrouw (42) dusdanig zwaar mishandeld dat zij later in het St. Elizabeth ZH in Tilburg overleed. Haar echtgenoot (41) is aangehouden. Ook hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis in Breda gebracht, waar hij wordt bewaakt. Het gaat om de jeugdleider bij voetbalvereniging SCO/TOFS in Oosterhout.

De zoon (10) van het stel raakte gewond, maar kon ter plaatse worden behandeld. Het is niet duidelijk hoe het kind gewond is geraakt. De jongen is door buren opgevangen. Buurtbewoners melden aan Omroep Brabant dat het jongetje zich tijdens het huiselijk geweld had opgesloten in de badkamer. Daar zou hij het alarmnummer 112 hebben gebeld

Volgens buurtbewoners is de verdachte vader van het gezin depressief. Hij zou zijn baan hebben verloren. Maar verder zijn de geluiden over de man toch vooral positief.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moord Henk Eker voor de rechter

De rechtbank in Leeuwarden behandelt vandaag de moord op Henk Eker (51). Hij werd op 9 januari 2013 doodgeschoten in de tuin van zijn huis in Oosterwolde.

De verdachten zijn de Macedonier Muljaim N (33) en een man (28) uit Amsterdam.  Eker verkocht wiet vanuit zijn huis aan iedereen. In zijn huis werden vuilniszakken vol met wiet gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestaties voor moord op fotograaf Meye

Henry MeyeDe politie heeft twee verdachten opgepakt van de moord op de Zeeuwse fotograaf Henry Meye (55) in 2011. De man (37) uit Tholen en de man (23) uit Steenbergen zijn eerder ook al opgepakt, maar werden toen weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Het onderzoeksteam heeft in de afgelopen tijd nieuwe informatie vergaard waaruit de betrokkenheid van deze verdachten opnieuw naar voren komt.

Henry Meye werd 8 juni 2011 in een huis aan de Keethil in Sint Maartensdijk doodgeschoten. De politie trof in zijn woning een hennepkwekerij aan.
Een paar dagen voor de moord werd de auto van Meye gestolen. Na de moord werd die brandend teruggevonden in Waalwijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook