donderdag 8 mei 2014

Tbs-er mishandeld meisje in Heiloo

De man (34) die Deborah Manubulu (26) tijdens Koningsnacht in Heiloo zwaar mishandelde, blijkt een tbs'er. Hij is eerder veroordeeld voor vergelijkbare mishandelingen en kreeg toen tbs met voorwaarden. Hierbij wordt poliklinisch behandeld en is iemand niet opgesloten in een tbs kliniek.

Deborah fietste tijdens Koningsnacht in Heiloo toen ze plotseling werd aangevallen door de man. "Kutwijf!", schreeuwde hij waarna hij Deborah van haar fiets sloeg. Ze raakte gewond aan haar gezicht, buik en knieën. Haar vriend plaatste een berichtje op Facebook over de mishandeling en loofde duizend euro uit voor de tip die zou leiden naar de dader. Korte tijd later werd hij aangehouden.

De eerdere reeks mishandelingen van de man vonden plaats in 2011 in de regio Rotterdam. Ook toen werden vrouwen van hun fiets gemept volgens het OM.  In deze zaak was de man onder behandeling van de GGZ in Heiloo. Het OM wil nu TBS met dwangverpleging eisen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dochtertje van vermoorde vrouw in Cambodja overleden

Dana, het anderhalf jaar oude dochtertje van de vermoorde Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is gisteravond in het ziekenhuis in Bangkok aan haar verwondingen overleden.

Dana onderging de afgelopen dagen drie operaties in een poging de zwelling van de hersenen te verminderen. Alle medische hulp heeft toch niet mogen baten.

Daphna Beerdsen werd op 28 April dood gevonden in haar huis in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze bleek omgebracht met messteken. Naast haar lag haar zwaargewonde dochtertje. De twee bleken aangevallen te zijn door de zwerver Chea Phin (35) die de fiets van Beerdsen probeerde te stelen. Toen de vrouw om hulp schreeuwde, stak hij haar dood met een schroevendraaier. Ook viel de man de kleine Dana aan. 

"De Nederlandse heeft haar kindje in de armen genomen en willen beschermen", vertelde politiewoordvoerder Kirth Chantharith eerder. "De verdachte ging Daphna te lijf en stak haar zesmaal met zijn schroevendraaier. Hij beweert dat het niet zijn intentie was om ook de baby te raken. Of dat waar is, moet uit nader onderzoek blijken. Het kan heel goed dat hij ook het kind wilde doden, omdat het wellicht hard huilde."

De dader werd vrij snel na de gruwelijke moord opgepakt bij de Wat Botum pagode, waar hij ook woonde en heeft volgens de politie bekend. Hij liep tegen de lamp nadat mensen hem hadden gezien met Daphna's handtas en laptop, spullen die hij tevoren niet had.

Phin was net vrij uit de gevangenis. Hij zat in 1997 vast voor diefstal en kreeg in 2007 een straf van 7 jaar voor  een overval.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook