dinsdag 24 juni 2014

Dode man in Alkmaar

In Alkmaar is vanochtend rond 2.30 uur in een woning aan De Vesterij het stoffelijk overschot van een man (20) gevonden. De man is vermoedelijk om het leven gebracht. Hij werd gevonden  door zijn partner. Een inwonende broer (17) van het slachtoffer is als verdachte aangehouden.Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 

De politie houdt alle opties open. Een woordvoerster: "Er kan sprake zijn van een misdrijf, maar ook van zelfdoding of hulp daarbij. We sluiten ook een ongeluk niet uit. De 17-jarige man is aangehouden omdat sprake is van verdachte omstandigheden. We hopen dat hij meer duidelijkheid kan geven.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vriendin van vermoorde crimineel aangehouden

De vriendin (27) van de geliquideerde Eindhovenaar Ernesto Pistone (33) is vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij de moord.

De politie wil alleen kwijt dat dinsdag een 27-jarige Eindhovense in Bergschenhoek is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Pistone was net 1,5 week vrij uit voorarrest toen hij op 27 februari 2014 voor zijn huis in Eindhoven werd neergeschoten en in het ziekenhuis overleed. De daders vluchtten op een scooter die later verbrand werd teruggevonden. Vorige week werden al drie Eindhovenaren als verdachte aangehouden.

Pistone handelde in harddrugs en vreesde al langer voor zijn leven. Vanwege de dreiging droeg de Italiaan regelmatig een vuurwapen en een kogelwerend vest.

Ernesto Pistone heeft Italiaanse ouders, maar is grotendeels opgegroeid in Nederland. In 2006 werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor de handel in harddrugs. Hierna lijkt hij zijn leven te beteren. Hij woont samen met zijn vriendin en hun twee kinderen van 5 en 1,5 jaar. Ernesto had geen duidelijk beroep.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ontsnapte gevangene gepakt op Curacao

Liomar W. (26) een eerder op Curacao ontsnapte meervoudige moordenaar is gistermiddag (lokale tijd) opgepakt op Curaçao. De man ontsnapte twee maanden geleden uit de gevangenis op eiland.

De politie loste een gericht schot bij de arrestatie van W., die in de auto zat met zijn vader. Die laatste raakte daardoor gewond.

Winklaar zat vast voor een moord uit 2005. Toen bracht hij samen met zijn zus Luvensca een bejaard echtpaar om het leven. W. zat daarvoor een gevangenisstraf van 24 jaar uit, zijn zus kreeg 8 jaar.

Op 15 mei wist Liomar de benen te nemen. Hij ontsnapte samen met meervoudige verkrachter Eni Carmelia (23), die al na enkele dagen werd opgepakt. W. wist in Maart 2009 ook al te ontkomen uit de gevangenis, maar werd toen na een maand weer in de boeien geslagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook