donderdag 6 november 2014

Uitspraak: 7 jaar voor doden vriend

Een man (30) uit Almere is vandaag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 7 jaar gevangenis voor het wurgen van zijn vriend op 9 maart 2014.

De man probeerde na de wurging een eind aan zijn eigen leven te maken door chloor te drinken, maar dat mislukte. In de woning hing wel zo'n sterke chloorlucht dat hulpverleners er onwel van werden. Omdat eerst niet duidelijk was waar de damp vandaan kwam, liet de politie de hele straat ontruimen.

Justitie eiste 9 jaar celstraf tegen de man wegens moord. Maar de rechter vindt dat het niet bewezen is dat de man van plan was zijn partner te doden en veroordeelde hem daarom voor doodslag. De Almeerder is bovendien verminderd toerekeningsvatbaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Schoonvader beschuldigd van moord

Kobus L. (69) (alias Kobus de Zigeuner) zou volgens Eduard F (42) -een compagnon van zijn schoonzoon John Wassink- betrokken zijn bij de moord op John Wassink.

Kobus L. was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Het motief zou de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L. zijn.

John Wassink werd op 28 juli dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal, aldus de politie
Zijn compagnon Eduard F. (42) zit sinds enige tijd in de gevangenis. Hij is aangehouden als hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van de Belg Jelle Leemans.

Ook Eduard F. wordt door sommigen in verband gebracht met de moord op Wassink maar hij ontkent betrokkenheid bij de dood van zijn vriend, laat zijn advocaat Henk van Asselt vandaag weten.

Kobus L.  zat 15 jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus L. kwam in 2003 vervroegd vrij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook