donderdag 6 november 2014

Schoonvader beschuldigd van moord

Kobus L. (69) (alias Kobus de Zigeuner) zou volgens Eduard F (42) -een compagnon van zijn schoonzoon John Wassink- betrokken zijn bij de moord op John Wassink.

Kobus L. was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Het motief zou de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L. zijn.

John Wassink werd op 28 juli dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal, aldus de politie
Zijn compagnon Eduard F. (42) zit sinds enige tijd in de gevangenis. Hij is aangehouden als hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van de Belg Jelle Leemans.

Ook Eduard F. wordt door sommigen in verband gebracht met de moord op Wassink maar hij ontkent betrokkenheid bij de dood van zijn vriend, laat zijn advocaat Henk van Asselt vandaag weten.

Kobus L.  zat 15 jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus L. kwam in 2003 vervroegd vrij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook