dinsdag 24 maart 2015

TBS van moordenaar van Maartje Pieck blijft gehandhaafd

De man (52) die in 2000 Maartje Pieck (15) uit Kampen verkrachtte en vermoordde moet in elk geval nog twee jaar in de tbs-instelling Pompekliniek in Nijmegen blijven. De  Kampenaar vond zelf dat hij toe was aan wonen buiten de kliniek; het Openbaar Ministerie wilde dat hij nog een jaar in de kliniek zou blijven, maar de rechtbank besliste vandaag anders.

Volgens de rechtbank is de Kampenaar nog lang niet uitbehandeld. Hij kan zijn agressie en spanningen nog niet beheersen en daarvoor is meer tijd dan een jaar nodig. Het is noodzakelijk dat hij voorlopig binnen de muren van de kliniek blijft.

Van voorwaardelijke beëindiging van de tbs-behandeling, wat de advocaat van de moordenaar voorstelde, kan al helemaal geen sprake zijn, aldus de rechter. Tot nu toe mag de Kampenaar alleen af en toe met twee begeleiders het terrein van de kliniek verlaten.

Maartje Pieck, kleindochter van Anton Pieck, bezorgde folders. De Kampenaar sleurde haar zijn huis binnen, waar hij haar verkrachtte en wurgde. Hij gooide haar naakte lichaam in het bos. Hij kreeg daarvoor een celstraf van vijftien jaar en tbs opgelegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook