donderdag 30 april 2015

Lagere straf in hoger beroep voor wurgen ex-vriendin

De man (34) uit Zevenaar die op 23 juli 2013 zijn ex-vriendin Wendy Rutjes (30) wurgde waarna haar zevenjarig zoontje zijn moeder vond, heeft in hoger beroep donderdag een lagere celstraf opgelegd gekregen naast zijn tbs: zeven jaar. Ook bepaalde het hof dat hij al na de helft van die straf aan zijn tbs-behandeling zal beginnen en niet zoals gangbaar na twee derde van zijn straf.

Het jongetje vond zijn dertigjarige moeder dood in een plas bloed op 23 juli 2013. De Zevenaarder had de vrouw in elkaar geslagen en gewurgd. en werd uiteindelijk in Duitsland gearresteerd. De rechtbank oordeelde dat het een vooropgezette moord was en legde negen jaar cel en tbs op. In hoger beroep oordeelt het gerechtshof echter dat er niet genoeg bewijs is voor een plan, zodat het geen moord is maar voor doodslag.

De man was boos, bedreigde de ex, hing haar kat op en zei vooraf tegen mensen 'dat hij haar kapot zou maken' voordat hij de woning aan de Spaakstraat insloop en haar doodde.
De man was de bewuste nacht bij een vriend blijven slapen en gebruikte diens busje en een ladder daarop, om via het open slaapkamerraam bij zijn ex naar binnen te klimmen. Maar dat bewijst nog geen moordplan, vindt het hof.

De man is door stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook