woensdag 21 oktober 2015

Inbrekers komen om na achtervolging in Ede

Een  politieachtervolging tussen Bennekom en Ede heeft twee vermoedelijke inbrekers het leven gekost. Het duo was in een auto op de vlucht geslagen nadat een attente buurtbewoner hen had betrapt bij een woninginbraak en kenteken, merk en kleur van hun vluchtwagen aan de politie had doorgegeven.
Op de Horalaan - een zandpad in de bosrijke omgeving van Ede verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte ter hoogte van Zorginstelling Karakter tegen een boom.
Een van de vermoedelijek inbrekers kwam daarbij direct om het leven. De ander troffen de agenten zwaargewond aan. Per ambulance is dat slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daar vannacht overleden.

Politieonderzoek moet uitwijzen of het fatale ongeluk een gevolg is van de achtervolging en of de achtervolgende agenten de inbrekers mogelijk te dicht op de hielen hebben gezeten. De politiewoordvoerder: “Dat is in dit soort gevallen standaard onderdeel van het onderzoek. We gaan er overigens niet van uit dat deze agenten te dicht achter de verdachten hebben gereden. In dit soort procedures nemen we alle elementen mee. Het onderzoek wordt  uitgevoerd door een team van een ander district in de regio Oost, zodat niet de naaste collega’s ermee belast worden.”

Over de identiteit van de twee slachtoffers kan de politie nog weinig zeggen. De politie zal eerst de familie inlichten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook