zaterdag 28 november 2015

Dode en gewonde in Amsterdam-West

Bij een schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam-West is vanmiddag Cartney Kronstadt (27) omgekomen. Een andere manex-cafébaas Peter L.(59)  raakte zwaar gewond.

Antilliaan Cartney Kronstadt is een bekende crimineel die in 2010 al werd veroordeeld tot 16 jaar cel voor de moord op een 30 jarige man op 13 januari 2008 in Utrecht en een gewelddadige beroving in Eindhoven in 2008. Hiertegen ging hij in hoger beroep. In de gevangenis in Leeuwarden mishandelde hij nog in op een medegedetineerde, waarvoor hij ook voor de rechter moest verschijnen. In afwachting van de nieuwe behandeling door het Hof, was Kronstadt even vrij. Waarom hij niet vastzat in verband met zijn andere veroordeling, is onuidelijk.

Alhoewel politie en justitie nog niet willen bevestigen dat het om de crimineel gaat, wordt de naam wel volop genoemd in het criminele circuit.

De politie is nog steeds van mening dat de schietpartij een uit de hand gelopen ruzie was. Kronstadt werd op straat gevonden, maar bij de schietpartij gewonde Peter L. troffen ze aan in zijn woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook