vrijdag 15 december 2017

Man doodgestoken in Sneek

In de Johan Willem Frisostraat in Sneek is gisterochtend even voor half twaalf een man (39) voor zijn eigen huis doodgestoken. Er is nog geprobeerd om de man te reanimeren maar dit mocht niet baten.

De politie zoekt in verband met de steekpartij twee jongens die samen op een scooter wegvluchtten. Zij hadden geen helm op. Het gaat volgens de politie om twee donkergetinte jongens. De ene droeg een zwarte pet, de andere een rode pet. Er is een Burgernetmelding uitgestuurd. Het is de tiende geweldsdode in Friesland dit jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee doden en drie gewonden bij steekpartijen in maastricht

In Maastricht zijn gisteravond twee mensen doodgestoken en drie mensen gewond geraakt. Een hoofdverdachte werd gearresteerd in een moskee. De slachtoffers zouden Syriërs zijn
De eerste steekpartij om ca 21 uur in de Botsaartsstraat -waarbij een man omkwam- was het gevolg was van een vechtpartij. De dader vluchtte. Tien minuten later vond er een tweede steekpartij plaats, in de Joseph Postnesstraat. Daarbij kwam een vrouw om het leven. De politie noemt het aannemelijk dat beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Volgens een ooggetuige ging het om de vader en een moeder van een Syrisch gezin die apart van elkaar wonen en dat de vader - na een ruzie in de moskee - terugkeerde naar zijn huis. Daar zou een groepje Syrische jongeren hebben aangebeld en de man hebben neergestoken. Vervolgens zouden ze een kilometer verder naar het huis van de moeder zijn gegaan, aangebeld hebben en haar keel hebben doorgesneden, waarbij ook kinderen zwaargewond raakten.

Een andere ooggetuige verteld een ander verhaal:Hij zag twee vrouwen - vermoedelijk de dochter en de moeder - zwaargewond raken, waarvan hij er één probeerde te reanimeren. Zij was er zwaar aan toe en vermoedelijk is zij de vrouw die later overleed. De vader woont volgens hem nog wel bij het gezin, en zou later met de ziel onder zijn arm hebben rondgelopen. „Hij liep haast zielloos rond." De eerste man die was overleden op een andere locatie, moet volgens hem iemand anders zijn geweest.

Beide ooggetuigen hebben dus een tegenstrijdig verhaal. De politie kan nog geen uitsluitsel geven. Woordvoerders spreken enkel van 'een man en een vrouw', die inderdaad op twee locaties zijn overleden door steekincidenten. Op de tweede locatie aan de Joseph Postnesstraat, waarbij de vrouw om het leven kwam, vielen twee gewonden, zo bevestigt de politie. Later werd nog een gewonde gevonden bij een moskee, terwijl daar ook de verdachte werd opgepakt. Vermoedelijk is de derde gewonde, die licht gewond was, de dader.

De politie helpt de geruchten over een terroristische daad - waarbij er sprake moet zijn van een politiek motief - uit de wereld. Voornamelijk buitenlandse media spraken daarover. "Uit onderzoek is gebleken dat er geen enkele reden is om te veronderstellen dat deze incidenten een terroristisch motief hebben", laat een woordvoerder weten.

De politie heeft later die avond in de moskee in de Weustenraadstraat een verdachte aangehouden. Volgens ooggetuigen is het een Arabisch sprekende man die bebloed en met een mes werd aangetroffen. Dat is niet bevestigd.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar de moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook