dinsdag 23 oktober 2007

12 jaar in hoger beroep voor ingewandenmoord

Het gerechtshof in Den Haag heeft dinsdag H. van der M (44) die zijn vriendin doodde door weefsel uit haar te trekken, veroordeeld tot twaalf jaar cel. De rechtbank had de van der M. eerder een gevangenisstraf van dertien jaar opgelegd.

De man bracht in juni 2005 in Den Haag zijn vriendin om het leven door via haar anus en vagina weefsel uit haar te trekken. De zaak raakte bekend als de ‘ingewandenmoord’. De 35-jarige vrouw was tijdens de lugubere handelingen waarschijnlijk bewusteloos door medicijngebruik.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 19 oktober 2007

18 jaar cel voor moord op echtgenote in de Ardennen

marga langendoenJ. Langendoen (53) uit Uden is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor moord op zijn vrouw Marga Langendoen-van Diessen (46) (foto).

De rechtbank achtte bewezen dat Langendoen zijn echtgenote Marga op 30 juni met een luchtbuks om het leven bracht. Het stel lag in scheiding. Langendoen verstopte het lijk van zijn vrouw in een bos in de Belgische Ardennen.

Toen hij het daar twee maanden later weer ophaalde, werd hij gevolgd door de politie. Langendoen werd op een Duitse snelweg aangehouden met het lijk in zijn kofferbak. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel geëist tegen Langendoen.

Hans Langendoen heeft zelf steeds volgehouden dat de dood van zijn vrouw het gevolg was van aan tragisch ongeluk. De rechtbank noemde die verklaring volstrekt onaannemelijk. Zo is het onwaarschijnlijk dat het slachtoffer die ochtend vrijwillig meeging naar de Ardennen, zoals Langendoen de rechtbank voorhield. Ze had een afspraak met een vriend en was normaal gesproken erg punctueel.

Verder blijkt uit een reeks van deskundigenrapporten dat de kans dat de vrouw overleed na een enkel schot uit een luchtbuks bijzonder klein is. Andere beschadigingen aan de schedel van het slachtoffer wijzen erop dat er ook met een hard voorwerp op haar hoofd is geslagen. Mogelijk is zelfs met een tweede wapen geschoten.

update 29 april 2010: In hoger beroep krijgt Hans 20 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 17 oktober 2007

Meisje dood, moeder pleegt zelfmoord in Enschede

Alissa Geelhoed
In Enschede is in een woning aan de Saasveldbrink in de wijk Wesselerbrink het lijk van een Alissa Geelhoed (16) aangetroffen. Zij bleek te zijn doodgeslagen.

De politie vond het lichaam toen zij naar de woning kwamen nadat de moeder van het meisje -Yvonne de Gier (37)- vanmorgen omkwam bij een botsing met een trein op de spoorlijn tussen Hengelo en Enschede. Er wordt van uit gegaan dat de moeder zelfmoord pleegde.

Alissa stond onder toezicht van bureau Jeugdzorg.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 10 oktober 2007

PvdA raadslid vast voor mishandeling vrouw


Raadslid Murat Yasar (33) is door de PvdA in Kampen verzocht zijn functies tijdelijk neer te leggen. Reden is dat hij zondag is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vrouw Nuriye.

"We hebben met verbijstering kennis genomen van het feit dat een fractielid van de PvdA Kampen is gearresteerd op verdenking van ernstige strafbare feiten", schrijft afdelingsvoorzitter Jan Zwanepol in een persbericht. "Wij hebben hem geadviseerd om in afwachting van dit onderzoek zijn raadswerkzaamheden op te schorten. Omdat het om een raadslid gaat, willen we dit niet geheimhouden."

Murat Yasar is zondag in zijn woning aangehouden. Zijn vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Murat is meegenomen naar het bureau en heeft een proces-verbaal gekregen. Voor beiden wordt een hulpverleningstraject in gang gezet.

Onlangs werden ook PvdA-gemeenteraadslid Ronald Buld uit Nijverdal en CDA-fractievoorzitter Kuipers uit Rijssen gearresteerd wegens huiselijk geweld.


Update 22 april 2007 Murat Yasar heeft zijn ontslag ingediend als raadslid van de gemeente Kampen. Yasar werd in februari door de politierechter veroordeeld voor mishandeling van zijn inmiddels ex-echtgenote.
Het landelijk hoofdbestuur startte daarop een procedure van terugroeping. Yasar wachtte de afloop daarvan echter niet af.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 8 oktober 2007

OM Sjoemelde met bewijs in Deventer moordzaak

door Raymond Korse

ZWOLLE - Drie topfunctionarissen van het Openbaar Ministerie kunnen vandaag een aangifte tegen zichzelf tegemoet zien van valsheid in geschrifte, wederrechterlijke vrijheidsberoving en misbruik van macht.
De aangifte is een initiatief van drie mensen die ervan overtuigd zijn dat Ernst Louwes ten onrechte is veroordeeld voor de moord op een weduwe in de zogenoemde Deventer Moordzaak.

Het gaat om H. Brouwer, voorzitter van het college van procureurs-generaal, A. Vast, voorheen hoofdofficier van justitie in Zwolle en tegenwoordig werkzaam bij Eurojust in Den Haag en H. van der Meijden, inmiddels advocaat-generaal bij het Hof in Den Bosch.

De aangifte werd vorige week al aangekondigd om steun te verwerven. Dat heeft ertoe geleid dat zo'n zestig mensen hun handtekening hebben gezet onder de aangifte, die vandaag rond het middaguur zou worden bezorgd bij het Openbaar Ministerie in Zwolle.

De basis voor de aangifte wordt gevormd door een schrijftest die in het kader van een herzieningsverzoek van de 'Deventer Moordzaak' in 2006 werd afgenomen. Volgens de burgers is er geknoeid met de schrijftest en de processen-verbaal daarvan en kan dat alleen maar zijn gedaan omdat er een complot gaande is om Louwes onschuldig in de cel te houden - met medeweten van hoge justitiefunctionarissen.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de beschuldigingen en wacht de aangifte af. Dan volgt mogelijk een inhoudelijke reactie.Bron

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook