donderdag 10 juli 2008

Nieuwe DNA test pleit familie van JonBenet Ramsey definitief vrij

JonBenet RamseyEen recent ontwikkelde 'aanraak DNA' technologie pleit alle familieleden van JonBenet Ramsey  vrij van betrokkenheid bij haar dood, zo verklaren de autoriteiten in Boulder Colorado vandaag.

De familie heeft 12 jaar lang onder een wolk van beschuldigingen geleefd nadat al vroeg in de zaak de politie van Boulder verklaarde dat haar ouders en broer onder een 'paraplu van verdenking' waren, hoewel zij nooit formeel zijn aangeklaagd.

JonBenet werd door haar vader gevonden in de kelder van hun huis, op 26 december 1996. Zij was gewurgd en geslagen. DNA testen uit 1998 toonden aan dat DNA dat onder haar vingernagels en in haar ondergoed was gevonden van een onbekende man was en niet van iemand in de Ramsey familie. Desondanks was de politie niet overtuigd van de onschuld van de Ramsey familie.

In Maart 2008 echter werd de nieuwe techniek toegepast op een lange onderbroek die JonBenet had gedragen en waarvan de politie overtuigd was dat deze was uitgetrokken of vervangen door de moordenaar. Het nieuwe gevonden DNA was een match met de twee erder gevonden monsters, waardoor de politie nu overtuigd is dat dit van de moordenaar moet zijn.

De moeder van JonBenet, Patsy Ramsey is inmiddels overleden en kan het goede nieuws niet meer meemaken.

Reactie van John Ramsey

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: