dinsdag 23 december 2008

De Schimmige dood van Nanda Schloss

Nanda Schloss Lemmer

Het lichaam van de verdwenen Nanda Schloss-Lemmer (75) is zaterdagochtend teruggevonden op een afgelegen terrein in het Spaanse Ciudad Quesada. De Surinaamse Nederlandse, die in Spanje overwinterde, was vrijdagmiddag rond 5 uur plotseling verdwenen van een markt in Benidorm, ruim honderd kilometer verderop.

Toen haar Nederlandse reisgenote alarm sloeg, nam de politie vrijwel direct contact op met de familie in Nederland om een pasfoto van de vermiste vrouw te krijgen. De volgende ochtend, ruim zestien uur later, vond een Duitser mevrouw Schloss op een onbebouwd terrein in Ciudad Quesada, op ruim honderd kilometer afstand van Benidorm. Hoe ze werd aangetroffen is niet duidelijk. Haar tas was weg.

Ambulancepersoneel probeerde haar nog te reanimeren, maar zonder resultaat. "Helaas is door die reanimatiepogingen ook de crime scene verpest", zegt een woordvoerder van de familie, die van de Spaanse politie niet of nauwelijks informatie krijgt over het onderzoek. "Er wordt heel geheimzinnig gedaan..."

De Spaanse politie gaat uit van een ongeluk, maar allerlei omstandigheden wijzen op een misdrijf.

Uit informatie die de familie van het mortuarium loskreeg, blijkt dat mevrouw Schloss haar nek brak. "Ik vermoed niet dat het een ongeluk is. Ik kan speculeren dat ze is gevallen, maar de situatie is zo vreemd dat ik dat niet geloof," aldus een woordvoerder van de familie.

"Op dezelfde plek is vrijdagavond namelijk een andere mevrouw ontvoerd. Zij is om vijf uur 's nachts teruggevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Toen dachten wij in Nederland dat het om onze oma ging. We kregen zelfs een bericht vanuit het ziekenhuis dat ze er slecht aan toe was, maar dat ze het wel zou halen. Maar het bleek dus te gaan om een andere vrouw. Blijkbaar is daar dus iemand aan het werk, misschien, wel een maniak. Mij houd je dan niet voor de gek dat het een ongeluk is. Mijn oma ging nooit zomaar ergens heen. Ze was altijd heel voorzichtig. Links en rechts horen we dat er getuigen zijn geweest dat mijn oma en haar reisgenote vrijdag zijn gevolgd door een rode auto," aldus de familiewoordvoerder.

Morgennacht komt het lichaam van mevrouw Schloss terug naar Nederland.

Update: 11-1-2009 Inmiddels is duidelijk dat niet haar nek, maar haar tongbeen gebroken is, hetgeen vaak duidt op wurging.

Video Hart van Nederland

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: