woensdag 4 maart 2009

Liquidaties

1978
2 mei 1978 Henk Soenarto - Doodgeschoten in Amsterdam,

1982
21 juli 1982 Alexander Marianovic - Amsterdam. Hitman voor de Bruinsmagroep. Loopt over naar de Ferrol groep als na een mislukte aanslag op Ferrol, Bruinsma het beloofde geld niet wil uitkeren. Zet met André Brilleman de dood van Ferrol in scene, waarna Bruinsma betaalt. Plannen om Bruinsma te vermoorden mislukken en Bruinsma komt erachter dat Ferrol nog leeft. Het is dan ook waarschijnlijk Bruinsma die Marianovic laat ombrengen

1983
12 oktober 1983 Eduardo Astudillo - Doodgeschoten in Amsterdam,

1984
29 Juli 1984 Ismael Mambre Cocaïnedealer. Wordt tijdens een Antilliaans carnavalsfeest in Rotterdam in een feesttent doodgeschoten. Stencey H. krijgt hiervoor (onschuldig) 12 jaar hoewel Mambre's vriendin die naast Mambre stond toen hij werd neergeschoten zegt dat Stancey niet de dader is.. 30 Oktober 1988 steekt Stencey H. in de gevang­enis schutterswei in Alkmaar een medegedetineerde dood met diens eigen mes tijdens een ruzie. In 1989 bekende Stencey's halfbroer A. M. dat hij de dader is
17 december 1984 Tinus Fens - Den Haag,

1985
2 februari 1985 André Brilleman - Amsterdam. Tot 1982 lid van de Bruinsmagroep, vriend van Marianovic. Steelt samen met een drugsdealer een partij drugs van Bruinsma. de Drugsdealer gooit het op een akkoordje met Bruinsma en Brilleman wordt door zijn hoofd geschoten. Hij wordt later gevonden in een vat cement in de Waal bij Herwijnen
23 december 1985 Benny Mulch - Amsterdam,

1986
14 mei 1986 Robbie Koning (36)- Amsterdam. Koning overziet samen met de divisie drugs van de Bruinsma-organisatie een heroïnetransport. Men krijgt echter ruzie over Koning’s aandeel in de winst en hij wordt geliquideerd

1987
17 November 1987 Harry van Mulken - Geleen,

1988
2/3 mei 1988 Luciano de Angelis en Antonio Greco. Italiaanse hitmen, ingehuurd door de Cosa Nostra in Nederland nadat de Bruinsmaclan een partij drugs ript van de Cosa Nostra. Ze worden echter bij Breukelen geliquideerd.
15 augustus 1988 John Bestebreurtje - Rotterdam,

1989
31 Januari 1989 Marlon Holband (25) wordt in Amsterdam in zijn woning geliquideerd door zijn vriend en compagnon R.C. (Dan 24). Hij verdacht Holband ervan 5 kg heroine te hebben gestolen toen deze zei dat er bij hem ingebroken was.
6 Juli 1989 Bziou Ben Salem (26) Heroinedealer, doodgeschoten door Omer A. (dan 25) die ook Salem's  lijfwacht Achmed R. "Mustafa", verwond. Bzioui's vriendin Yvonne L. blijft ongedeert. Ze hadden Omer A. bedreigt omdat hij 17.000 gulden niet terug betaalde.
1 September 1989 Louis Schneider - Heerlense videotheekhouder en drugsdealer, door S. doorzeefd in zijn auto in opdracht van R. de la B. Schneider's passagier raakt zwaar gewond en is ook een bekende crimineel. Schneider was het jaar ervoor al meerdere malen het doelwit van aanslagen geweest in verband met zijn aandeel in de wapen en drugshandel.
6 oktober 1989 Ferry Koch -Drugsdealer. Heeft Bruinsma een klap in het gezicht gegeven en heeft al jarenlang drugs gestolen. Wordt voor zijn huis in Amsterdam geliquideerd, op Bruinsma's 36e verjaardag.

1990
28 september 1990 Roy Adkins (42) - Engelse drugsdealer, lid van de Bruinsma groep.Vermoord in het 'Americain' in Amsterdam.
27 oktober 1990 Ljubinko Becirovic - Amsterdam,

1991

27 juni 1991 Klaas Bruinsma (38)
Geliquideerd voor het Amsterdamse Hilton Hotel. Ex-politieman Martin Hoogland werd voor deze moord veroordeeld. Als opdrachtgevers werden genoemd de Joegoslaaf 'Joca', drugsbaron 'De Hakkelaar' en Etienne U., de tweede man van 'de Bruinsma-organisatie'.

1992
10 januari 1992 Ton de Bruin (41)
Wordt doodgeschoten voor zijn woning. Vlakbij ligt een tas met een pistoolmitrailleur. Henk Romy wordt genoemd als opdrachtgever.
20 maart 1992 Tony Hijzelendoorn (38)
Doodgeschoten in zijn woning in Wilnis. Mogelijke reden: Hij zou met politie praten. Was bevriend met hasjbaron Steve Brown en Ronnie Ondunk, vermeend witwasser en vastgoedhandelaar. Martin Hoogland werd óók voor deze moord veroordeeld.
30 mei 1992 Smajo Karaman
Lid van de Jocic groep, wordt in café 't Biggetje in de Jordaan door het hoofd gescheten. De moord hield mogelijk verband met de moord op Bruinsma

1993
19 januari 1993 Piet Hendriks
Tv-piraat en xtc-handelaar. Neergeschoten in een café door een Joegoslaaf (21). De dader wordt achter tralies gezet. Aanleiding is vrijwel zeker een zakelijk conflict met de Jocic groep.
10 april 1993 Jaap van der Heijden
Opgeblazen in Alkmaar door een bom aan zijn voordeur. Van der Heijden had ruzie over een partij drugs en werkte ook als informant voor de CID. Drugs- en wapenhandelaar Mink K. zit vast op verdenking van betrokkenheid bij deze liquidatie.
19 april 1993 Tonny van Maurik
Doodgeschoten bij het Althea hotel, mogelijk in opdracht van Pinny Song, een prostituee die door van Maurik werd afgeperst. De moord zou zijn uitgevoerd door Jesse Remmers met hulp van Moppie Rasnabe, Freek Stevens en zijn neefje Nan-Paul de Boer. De moord is onderdeel van het Passage Proces.
20 mei 1993 Danny Leclère (34)
Belgisch arts, alias "Dr. Ecstasy", wordtgeliquideerd op de A10 bij Amsterdam. Leclère werkte als chemicus voor Ton van D. en Ronald van E., zakenrelaties van Endstra. Tot deze groep behoorde ook Mink K., Jan Femer en Rudie van Efferen. Leclère speelde een voorname rol in de eerste echt grote XTC-zaak in Nederland. Hij werd veroordeeld tot zes jaar cel, maar ontsnapte tijdens een verlof. Reden voor de Liquidatie: Leclère zou met de politie gaan praten.
23 mei 1993 Charly Wong (41)
Amsterdamse drugscrimineel die zaken doet met onder meer Steve Brown en Klaas Bruinsma. Het gerucht gaat dat hij met de politie zou praten. Wong wordt eerst neergestoken en daarna in de polder gedumpt. Zijn lijk wordt pas begin 1994 gevonden.
3 november 1993 Michael Vane (29)
Zijn verkoolde resten worden gevonden in een uitgebrande auto. Volgens geruchten zou hij zijn gemarteld. Gelieerd aan Femer c.s.
20 december 1993 Erwin Tra (27)
Amsterdamse drugscrimineel. Tra wordt in de Amsterdamse Rivierenbuurt door het hoofd geschoten. Volgens de broer van Tra was het slachtoffer bezig met een softdrugstransactie met 'Joego' Milos 'Bato' Petrovic. Mladen V., een goed contact van zowel Petrovic als Maruf 'Paja' Mrzic, zit ten tijde van de moord naast Tra. Justitie vermoedt dat Petrovic de liquidatie heeft uitgevoerd. Milos 'Bato' Petrovic en Sefto B. worden 23 februari 2009(!) door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken van de liquidatie. (Mladen V. is overigens ook goed bevriend met Shirley O., de Braziliaanse vriendin van Advocaat Bram Zeegers die 9 oktober 2007 omkomt in bad vóór hij moet getuigen tegen Holleeder. Mladen zou Shirley de slechte drugs geleverd hebben waar Zeegers aan overlijdt (sommigen zeggen Joop de B., een ander vriendje).

1994 
31 januari Geral Anthony 'Tony' Tynes  
Zou een rol gespeeld hebben in de IRT affaire. Officiële doodsoorzaak is 'ongeval' maar hij heeft een schotwond achter het linkeroor

20 april: John Smit
Rotterdamse ex-bokser. Smit wordt op het toilet van café 't Kruimeltje door een man met een honkbalpetje doodgeschoten. De dader is de Tsjetsjeen Mehmet Khaigiriev (dan 23) die enige tijd later wordt aangehouden in Polen. Een van zijn vermeende bemiddelaars, een Joegoslaaf, geeft later toe de Tsjetsjeen 10.000 gulden te hebben overhandigd voor de liquidatie. Khaigiriev krijgt vijftien jaar cel.
26 april 1994 Antonio Brizzi (39)
Kopstuk in de Brabantse onderwereld. Brizzi wordt in de keuken van zijn villa in Moergestel door drie kogels getroffen. De dader is naar alle waarschijnlijkheid een man die Brizzi eerder heeft geholpen met autopech. Motief onbekend.

1995
29 juli 1995 Milenko 'Luko' Lukic (44)
Op straat neergeschoten door een aantal Joegoslaven die uit 2 auto's sprongen. Lukic overlijdt in het ziekenhuis. Hij zou hebben gedreigd café Bella op te blazen en staat bekend als informant.
4 augustus 1995 Rudie van Efferen
Spoorloos verdwenen. Van Efferen verkeerde in de kringen rond Femer en Mink K. Van Efferen zou als politie-informant werken, hetgeen mogelijk de reen is voor zijn liquidatie.
7 september 1995 Gerard van Berge
Maakt deel uit van een criminele organisatie die zich bezig houdt met het witwassen van geld. Van Berge heeft zich twee dagen schuilgehouden in Nieuwkoop, en wordt daar op een parkeerplaats voor een woning wordt geliquideerd. Daarvoor zat Van Berge onder gedoken in Spanje. Vermoedelijk een liquidatie door de organisatie van Charles Zwolsman.
12 november 1995 Marcel Mehagnoul (30):
Lijfwacht van Sam Klepper en John Mieremet. Mehagnoul komt vlak voor zijn liquidatie vrij, nadat hij enige tijd heeft vastgezeten wegens een partij hasj. De lijfwacht mag echter niet terugkeren in de organisatie van Klepper en Mieremet, wat tot een daverende ruzie leidt. Mehagnoul wordt voor zijn woning in Diemen doodgeschoten.
1 december 1995 Sabri Karouj
Kleine, zelfstandige drugshandelaar. Karouj wordt om 23.15 uur in zijn auto aangetroffen met twee schoten door het hoofd en een schampschot. Diezelfde avond, rond 22.30 uur heeft hij nog via zijn mobiele telefoon contact gehad met zijn vriendin.

1996
24 januari 1996 Bert Bons
Neergeschoten voor Yab Yum, waar hij werkte al portier. Had grote onenigheid met crimineel Nico Visser om een meisje. In 1990 Schiet Nico Bert neer, maar deze overleeft het. Nico gaat de gevangenis in (2,5 jaar). In 1992 tijdens een proefverlof probeert Nico Visser Bert te wurgen. Hij krijgt hiervoor 2 jaar. In 1993 proberen 3 man Bert in elkaar te slaan, wat mislukt. Vermoed wordt dat Nico Visser vanuit de gevangenis opdracht heeft gegeven tot de moord. Of dit een 'criminele afrekening' (in verband met criminele belangen) is, of meer een 'afrekening door een crimineel' (vanwege de ruzie om een meisje), is niet helemaal duidelijk. Bons was bevriend met van Hout, waar Klepper en Mieremet (vrienden van Nico Visser) weer bonje mee hadden. In Augustus 2011 wordt Nico Visser in Hoorn aangereden door Wim Bons, de broer van Bert. Op 27 december 2011 wordt Wim veroordeeld tot 18 maanden celstraf, twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid en verbeurdverklaring van de auto. Dat betreft een BMW ZX ter waarde van zo’n 9000 euro. Er was 3 jaar geëist wegens poging tot moord
14 maart 1996 Martin Swennen
Belgische drugshandelaar en politie-informant. Vlak voor zijn ontmoeting met officier van justitie Teeven doodgeschoten in café De Blauwe Druif in Amsterdam. De officier onderzocht de club rond Femer en de bende rond de Heineken-ontvoerders.
27 maart 1996 Cor van Hout
Mislukte aanslag voor zijn huis in de Amsterdamse Deurlostraat.

1998
27 mei 1998 Edwin Stroink
Komt om bij een massale schietpartij aan het Amsterdamse kattegat. Aanleiding was het rippen van 30 liter PMK door Geurt Roos, waar Stroink niets mee te maken had.
15 juni 1998 Ronnie Ondunk
Onbetrouwbare politie-informant. Doodgeschoten voor zijn Amsterdamse kantoor. Vastgoedhandelaar en vermeend witwasser had familiebanden met Joca.
1 september 1998 Richard Archer
Engelse drugscrimineel. Zijn lijk wordt gevonden in de Vinkeveense Plassen. Archer lag al langere tijd in het water en was verzwaard met betonblokken. Hij zou bij een ripdeal in de Jordaan zijn doodgeslagen door een bekende crimineel. Jan Femer is naar eigen zeggen om advies gevraagd hoe het lijk weggewerkt moet worden.

1999
1 juli 1999 Debora Elvira Horstman (26)
Komt in Amsterdam-Osdorp om het leven als haar auto ontploft. Het explosief was niet voor de vrouw bedoeld, maar voor haar vriend, de bekende Joegoslavische crimineel Momo P. Debora zou de volgende dag 27 worden.
18 augustus 1999 Hendrik Dolman (60)
Doodgeschoten naar aanleiding van een door hem gepleegde ripdeal.
9 december 1999 Steve Brown (mislukt)
Amsterdamse drugshandelaar Steve Brown wordt voor de deur van zijn woning in Amsterdam neergeschoten. Daarbij wordt zijn rechterbovenarm verbrijzeld en zijn lever doorboord. Brown had in 1992 belastende verklaringen afgelegd tegen Martin Hoogland, die toentertijd bij de Joegoslavische maffia in Amsterdam hoorde. In maart 2008 meldt Het Parool dat Justitie de Bosniër Izudin 'Izo Beton' Spahovic verdenkt van het na de aanslag oppikken van de schutter in een busje.
26 december 1999 Ronald van Essen
Voor zijn huis in Amsterdam-Zuid wordt de XTC-handelaar in het hoofd geschoten. Sindsdien zit de Amsterdammer in een rolstoel. Werkte samen met Ton van D. en Danny Leclère.

2000
4 januari 2000 Gholam Hossein Etemad
Wordt in Enschede van achteren door zijn hoofd geschoten.
20 februari 2000  Facco Nieuwenhuis (39), Rob Takken (39), Cobus van den Vorstenbosch (39) en Hans van Keulen (37)
In Haarlem bij de Sexclub 'Esther'  worden de Hells Angel Facco Nieuwenhuis, prospect Rob Takken, Cobus van den Vorstenbosch en Hans van Keulen doodgeschoten door portier Joey L. (alias ‘Popeye’) (35) en (alias ‘Polletje’) (35). Wellicht niet zozeer een 'liquidatie' alswel een 4 voudige moord in een schimmig milieu waarbij tevens Hells Angel(s) betrokken waren. De moorden werden gepleegd nadat één van de aanwezigen de barvrouw -vriendin van portier Joey- lastig viel. ‘Polletje’ krijgt levenslang, ‘Popeye’ krijgt 10 jaar en TBS.
11 april 2000 Jan Emo, Rene Lambo
Worden in Utrecht doodgeschoten door Erwin van L bij een ruzie over de verkoop van een wietplantage
11 april 2000 Marcel Koorndijk
Zakenman Marcel Koorndijk wordt in zijn huis in Vinkeveen doodgeschoten in opdracht van zijn vrouw. Het motief is financieel. Opdrachtgeefster is zijn vriendin Anthoniek. De moordenaar is Tommy Z. Anthoniek krijgt 15 jaar en Tommy 7
3 mei 2000 Ibrahim Akasha (53)
Nigeriaanse drugshandelaar, doodgeschoten in de Amsterdamse Bloedstraat. Aanleiding: mogelijke ruzie over hasj, gefinancierd door Joegoslaven en ingepikt door Nederlanders. Volgens sommigen de oorzaak voor de reeks liquidaties.
21 mei 2000 Jeffrey Heusschen (37)
Officieel is  Heusschen vermist in Zuid Afrika, maar is mogelijk vermoord door mede Nomad en reisgenoot Jan Nebbeling. Nebbeling wordt later ook 'vermist'.
3 juni: Derek Dunne (33)
Ierse drugscrimineel. Doodgeschoten in de deuropening van zijn huis in de Singerstraat. De moord zou een vergelding zijn voor een mislukte transactie. Tijdens de liquidatiepoging laat de Ier zich ook niet onbetuigd - hij is blijkbaar op zijn hoede en komt met een pistool in de hand naar de deur - en schiet twee van de drie mannen neer die voor hem staan, een Amsterdammer en een Brit. Zij overleven de schietpartij, evenals de Joegoslavische schutter. Die krijgt in hoger beroep acht jaar.
23 september 2000 Jan 'Snor' Femer (56)
Maatje van Mink K., vanaf een motor doodgeschoten op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Ging prat op zijn contacten bij de politie. Medeverdachte van liquidatie op Van der Heijden.
10 oktober 2000 Sam Klepper (40)
Hells Angel in wording wordt op het Gelderlandplein in Amsterdam-Buitenveldert doorzeefd met een pistoolmitrailleur. De Angels zorgden voor een demonstratieve escorte bij zijn begrafenis.
17 november 2000 Zoran Vrhovac (30)
Vrhovac wordt met Lyas Sabic (29) en Bouwina Akkerman (27) rond 18.30u in het Japanse eethuis Kobe House aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam doodgeschoten door een in het zwart geklede man met een apenmasker, die kort ervoor de eetzaal was binnengelopen. Na de schietpartij loopt de dader rustig het eethuis uit. Het gaat bij deze afrekening vermoedelijk om Vrhovac, die volgens de politie bij 3 criminele groeperingen op de dodenlijst stond. Wellicht is de liquidatie een wraakactie voor de eerdere moorden op Jan Femer en Sam Klepper.
23 november 2000 Jan Nebbeling (40)
Officieel is Nebbeling vermist na een clubavond bij de Nomads. Waarschijnlijk geliquideerd ivm de 'verdwijning van Jeffrey Heusschen  in mei 2000.
20 december 2000 Cor van Hout (mislukt)
Tweede aanslag, opnieuw voor zijn huis. Hij blijft ongedeerd. Een mogelijke wraakactie, want er werd beweerd dat Van Hout achter de moord op Sam Klepper zou zitten. De politie verdenkt Nico Visser en Maruf  'Paja' Mrzic van betrokkenheid bij de aanslag.

2001
20 mei 2001 Rob en Eric Driesen
Vastgoedhandelaren, zakenpartners van Endstra, proberen investeerder en schuldeiser Nyquist om te brengen waarop deze terugslaat en beide broers neerschiet.
November 2001 Giuseppe Lezzi
Lezzi is een in Nederland opererende baas van de Italiaanse Sacra Corona Unita. Op op 28 september 2001 wordt hij door andere SCU leden uit de gevangenis Esserheem bevrijd, maar in november door zijn autoritaire manier van leidinggeven in Amstelveen vermoord door Fabio Franco, in opdracht van Filipo Cerfeda.

2002
18 februari 2002 Arnold Pels (35)
Doodgeschoten rond 21.30 uur voor zijn woning in De Meern. Pels heeft contacten in het criminele milieu, exploiteert hij wietkwekerijen en is hij mogelijk betrokken bij een aantal ramkraken in Utrecht. Het motief voor de moord is tot op heden een mysterie. Volgens kroongetuige Peter la Serpe is Jesse Remmers de schutter in deze zaak.
26 februari 2002 Johnny Mieremet
Vriend van Sam Klepper raakt zwaar gewond bij een aanslag voor het kantoor van zijn advocaat Evert Hingst.
2 maart 2002 Magdi Barsoum (52)
Geliquideerd in de Bloedstraat. Oud-Bruinsma partner kocht drugs van Akasha die hij aan Klepper doorverkocht. Barsoum zou contacten onderhouden met corrupte politiemensen.
25 maart 2002 Gerrie Bethlehem (47)
Doodgeschoten. op 9 april 2002 wordt hij uit het Amsterdam-Rijnkanaal gevist. Betrokken bij Hasjtransporten.
5 december 2002 Gijs van Dam jr.
Mislukte aanslag op vriendje van Van Hout en Holleeder. Zijn vader zat met Klaas Bruinsma in de hasj. Junior werd eerder al eens ontvoerd. Volgens Gijs ging het om een drugstransport waarbij zijn partners duizenden kilo’’s hadden ontvreemd.

2003
14 januari 2003 George Plieger
Doodgeschoten op overweg in Diemen. Was bekende van Femer, Kok en Klepper en zat met hen in de XTC-handel. Volgens Endstra doodgeschoten omdat hij iets met de ex-vriendin van Holleeder was begonnen.
24 januari 2003 Cor ‘de Flipper’ van Hout (45)
Geliquideerd op de stoep voor een Chinees restaurant in Amstelveen. Naast hem stond botenhandelaar Robert ter Haak, die later aan zijn verwondingen overleed.
23 februari 2003 Ferry de Kok (mislukt)
De Kok -bodyguard van John Mieremet- wordt in Purmerend onder vuur genomen. Een groot aantal schoten worden op hem afgevuurd. Stanley Hillis zou achter de aanslag zitten.
16 maart 2003 Henk Boom
'Schele Henk', geliquideerd in Amsterdam-Noord. Hoorde bij de groep van Femer en Plieger.
17 mei 2003 Alexander Bulatovic
Neergeschoten in de PC Hooftstraat. Bulatovic hoorde bij de groep Jocic. Hij was betrokken als tussenpersoon in een mislukte amfetaminedeal tussen de Britse drugsdealers.
17 augustus 2003 Bertus Lüske (59)
Vastgoedmagnaat, neergeschoten voor zijn restaurant in de Amsterdamse Watergraafsmeer.
Augustus 2003 Richard Ebeli
Maat van Gerrie Bethlehem. Doodgeschoten in Venezuela
10 oktober 2003 Jules Leo Jie ‘De Chinees’ alias ‘Sjuul Bamie’ (39)
De auto waarin Jie en zijn Thaise vriendin (20) zitten wordt onder vuur genomen op de Keizer Karelweg in Amstelveen. Ze komen allebei om het leven. Jie hoorde begin jaren negentig bij het clubje van Femer en Mink Kok. Jie zou ook betrokken zijn geweest bij de aanslag op Jaap van der Heijden in 1993. Jules ligt begraven op Zorgvlied. Een reusachtige gorilla tooit het graf. Hij liet in Phuket (Thailand) een echtgenote -Jiraporn Injan-  achter.
7 december 2003 Konstantin Dimitrov (31)
Neergeschoten op de Dam in Amsterdam. Zijn vriendin, het Bulgaarse topmodel Tsetsi Krassimirova (23) raakt zwaar gewond. De schutter Erwin W.(37) vlucht tevoet maar wordt even later gepakt in een café. In 2005 krijgt hij 15 jaar. Dimitrov was een Bulgaarse drugsbaron en handelde mogelijk in valse Euro’s. Officieel was hij aardappelhandelaar.
Trivia: Konstantin's GSM nummer was 0888 888 888. Dat nummer behoorde eerst toe aan de voormalige CEO van operator Mobitel, Vladimir Grashnov (48). Die man stierf in 2001 aan kanker, veroorzaakt door vergiftiging met radioactief materiaal. De derde eigenaar van 0888 888 888 werd de malafide projectontwikkelaar Konstantin Dishliev. Die werd in 2005 doodgeschoten in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Sindsdien is het nummer 'on hold'

2004
2 januari 2004 Diego Ortiz-Rodriguez (34)
Wordt samen met zijn Nicaraguaanse vriendin Alejandra Saenz-Silva (18) in hun woning in de Brentanostraat in Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost doodgeschoten gevonden. Waarschijnlijk is ruzie tussen de Colombiaanse drugshandelaar en zijn rechterhand, de Amsterdammer Amir Ahlfeld (27), de oorzaak van de liquidatie. Ahlfeld krijgt op 10 December 2004 twintig jaar cel.
18 maart 2004 Martin Hoogland (47)
De Bruinsma-moordenaar wordt tijdens een proefverlof in Hoorn van zijn fiets geschoten. Hoogland heeft altijd geweigerd om zijn opdrachtgevers te noemen.
5 april 2004 Marco Eijk
Vermoord in de Belgische gemeente Hamont-Achel. Hij woonde in de villa van Klepper, waar ook diens maatje Mieremet was neergestreken. Eijk ontmoette Hoogland in de gevangenis.
17 mei 2004 ‘Stille’ Willem Endstra (53)
Vastgoedhandelaar wordt neergeschoten voor zijn kantoor op de Amsterdamse Apollolaan. Had een financieel conflict met Mieremet. Endstra werd naar eigen zeggen afgeperst door Holleeder.
28 mei 2004 Gijs van Dam jr. (37)
Gehandicapt na een eerdere aanslag. Wordt in zijn rolstoel doodgeschoten voor zijn woning in Zandvoort.
8 juli 2004 Mounir Barsoum (55)
Broer van Magdi, vermoord in Amsterdam-west.
31 juli 2004 Mohammed Kassrioui (25)
In de kofferbak van een uitgebrande auto op de Bevertweg in Werkendam wordt het verbrande en gruwelijk verminkte lijk van kickbokser Kassrioui gevonden. Justitie gaat er vooralsnog van uit dat de Marokkaan betrokken is geraakt bij drugshandel en dat de liquidatie een afrekening is.
8 september: Robert Sengers (40)
Doodgeschoten gevonden in een auto op een parkeerplaats in Esbeek/Hilvarenbeek. Hij was bevriend met Sam Klepper en woonde in het Belgische Neerpelt.
20 september 2004 ‘Figthing’ Nordin Ben Salah (32)
Doodgeschoten op de Pres. Kennedylaan in Amsterdam. Ben Salah was een oud-wereldkampioen boksen en thaiboksen, had een sportschool in Purmerend en had een rol gespeeld in de film ‘Shouf-shouf habibi’. Hij zou bemiddelen bij liquidaties tussen opdrachtgevers en Marokkaanse huurmoordenaars.
22 oktober 2004 Ninoslav Rankovich (33)
Gevonden op 7 november in de Amstel, ter hoogte van Ouderkerk a/d Amstel, gevonden. Hield zich voornamelijk bezig met prostitutie.

2005
27 januari 2005 Sandra Suarez Rincon (32) en Frandy Briggs Sanchez (27)
Doodgeschoten in hun apartement in de flate Bolestein in de Bijlmer. Zij waren beiden bij de politie bekenden 'uit het misdaadmilieu', vermoedelijk waren ze betrokken bij drugshandel. De dubbele liquidatie vindt plaats op de dag dat het dochtertje van Sandra Saurez Rincon vijf jaar werd. Het meisje was aanwezig in de woning toen de twee werden vermoord.
31 oktober 2005 Evert Hingst (36)
Advocaat, geliquideerd voor zijn woning in Amsterdam. Trad op voor onder andere Stanley H., Mink K. en Mieremet. Onderhandelde met de erven Endstra over vorderingen van zijn cliënten.
1 november 2005 Johnny Mieremet (44)
Vermoord in Thailand, was maatje van Klepper en onderhield wisselende contacten met veel mensen uit deze liquidatielijst, onder wie Hingst en Endstra.
2 november 2005 Kees ‘Woody’ Houtman (45)
Vastgoedhandelaar. Werd door justitie verdacht van grote hasjtransporten en afpersing met geweld.
10 november 2005 George 'Jappie' van Kleef (42)
Maat van Kees Houtman, John Mieremet, en Sam Klepper. Werd nabij zijn woonboot in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten.

2006
12 januari 2006 Sredan 'Serge' Miranovic (41)
In Montenegro geliquideerd terwijl hij in zijn auto zit te bellen. Miranovic werd van dichtbij onder vuur genomen. In februari 2008 worden Willem Holleeder, Maruf 'Paja' Mrzic en Milos 'Bato' Petrovic aangehouden wegens betrokkenheid bij de liquidatie. Een vierde verdachte, Luka Bojovic, is in Servië aangehouden vanwege een ongerelateerde zaak en zal niet worden uitgeleverd omdat Servië geen Serviërs uitleverd aan andere landen.
20 april 2006 Thomas van der Bijl (50)
Doodgeschoten voor zijn café De Hallen in Amsterdam-West. Van der Bijl was getuige in de Holleeder-zaak.
14 december 2006 Michiel Schuurman (37)
Doodgeschoten in een café in Velsen omdat hij 40 kilo marihuana gestolen zou hebben. De daders kregen 16 jaar cel.

2007
17 februari 2007 Nedim Imac (40)
Wordt voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp met enkele kogels om het leven gebracht. Imac was lange tijd voorzitter van de Turkse amateurvoetbalclub Turkiyemspor in Amsterdam. De politie spreekt van een afrekening in het criminele circuit.
5 maart 2007 Eugene Ugwumgbor (‘Gino’)
De Nigeriaan Eugene Ugwumgbor wordt doodgeschoten aangetroffen in een pand aan de Bernard Shawsingel in Amsterdam. Ugwumgbor hield zich bezig met de handel in auto's, tv's en verdovende middelen.
27 april 2007 Hoesein Yer (45)
Doodgeschoten bij een ripdeal in een woning aan de Oost-Sidelinge in Overschie. Eén man krijgt 18 jaar, een ander wordt pas later in Portugal aangehouden.
8 juni 2007 Koos Drevijn (50)
Drevijn werd met een kogel in zijn buik door een jogger bloedend aangetroffen naast zijn nog draaiende auto. Drevijn, eigenaar van diverse coffeeshops in Delft, zou vroeger voor de in 2004 geliquideerde drugsbaron Marco Eijk uit Delft te hebben gewerkt. Deze liquidatie zou verband houden met een reeks gewelddadige incidenten in Delft.
13 juni 2007 Romero Panday (28)
Panday wordt in een woning aan de Fideliolaan in Amstelveen gevonden. Hij bleek meerdere keren door het hoofd te zijn geschoten. In het pand bevindt zich ook een wietplantage.
21 juni 2007 Gert Nijkamp (47)
Doodgeschoten in Apeldoorn door een man in een TNT-jas op een scooter als hij zijn zoontje naar school brengt. Nijkamp staat niet als crimineel bekend, maar is getrouwd met een vrouw uit de kampersfamilie Karssen. De familie heeft belangen in zo'n 80 horecabedrijven. Pachters krijgen via de familie ook gokkasten geplaatst. Zij zouden betrokken zijn bij de xtc-handel. Er wordt gesuggereerd dat Nijkamp als stroman zou hebben gefungeerd voor zijn schoonfamilie. Bovendien gingen er geruchten dat hij met de politie zou praten. Er worden uiteindelijk drie verdachten aangehouden. In maart 2009 legt een van de drie verdachten, waarschijnlijk de schutter, een bekentenis af.Er volgen straffen tot 20 jaar.
12 augustus 2007 Robert Knufman (33)
Doogeschoten rond 01.30 uur in in Café Jong Zuid aan de Ruysdaelkade in De Pijp doodgeschoten. Waarschijnlijk over een conflict over wapens –waarin hij handelde- te zijn vermoord. Medio oktober 2008 maakt de politie bekend dat het rechercheteam ontbonden wordt.
7 november 2007 Victor 't Hooft (47)
Victor 't Hooft wordt doodgeschoten bij zijn woning aan de Bezuidenhoutsweg. De vrouw van ’t Hooft was getuige van de moord en gaf een gedetailleerde omschrijving van de dader. Op dinsdag 1 april 2008 wordt Raymond P. aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord. Raymond P. heeft een crimineel verleden als lid van de beruchte Juliët-bende. Hij wordt overigens op 3 april 2009 vrijgesproken, ondanks dat zijn DNA op het moordwapen zit.In april 2010 diende het hoger beroep waarin justitie zei een nieuwe getuige te hebben.
13 november 2007 Wilgo Noslin
Pal voor cafetaria 't Puntje in Delft wordt een met bloed besmeurde standaard gevonden. Op een buitenbankje worden bloedsporen gevonden. Van Wilgo Noslin, die na een eerder gepleegde inbraak 's nachts slaapt in de snackbar, ontbreekt ieder spoor totdat hij de vrijdag erna op enkele tientallen meters afstand van 't Puntje in een sloot wordt gevonden. Zijn handen zijn met een riem vastgebonden. Deze moord zou verband houden met een reeks gewelddadige incidenten in Delft. Volgens het NFI is Wilgo echter verdronken en daarom gaat justitie nu uit van een ongeval.
26 november 2007 Hannes van Schaften (39)
voor het laatst gezien in Delft, waar hij ’s ochtends een “zakelijke afspraak” had. Uiteindelijk wordt zijn lichaam op 25 maart 2008 gevonden nabij Rotterdam Airport.
29 december: Ruud Corneille (67)
Een bekende van de politie, wordt neergeschoten in Waterwijk.
27 januari 2008 Rick Holshuijsen (44)
Neergeschoten in een café in Monnickendam, nadat er een granaat ontplofte in het Amsterdamse café Familia. Holshuijsen was een voormalig freefigther en tattoo shop houder en zou lijfwacht van Jesse remmers zijn. De schutter heeft zich aangegeven

2008
11 augustus 2008 August Adjouba
Zwager van ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk, werd in augustus in Amsterdam-Buitenveldert op klaarlichte dag op straat neergeschoten. Hij was berucht in Nederland en Suriname.
10 september 2008 Hans van Geenen (33)
Neergemaaid bij een langdurige schietpartij vanuit een rijdende auto op de A73. De politie vermoed een afrekening in het wietteelt circuit.
November 2008 René Mohamed Nizar Karamatali (29)
Gevonden in een rioolpijp. Waarschijnlijk 19 oktober al vermoord. Karamatali runde een beveiligingsbedrijf maar verkeerde in financiële problemen.
December 2008 Brian Stein (49)
Werd gevonden in de kofferbak van een gestolen auto die al enige tijd geparkeerd stond in een woonwijk in Nieuw-Vennep. Stein was geen onbekende in de onderwereld en had getuigd tegen Boneka Belserang. Waarschijnlijk al 14 oktober 2008 omgebracht. Motief is misschien een schietpartij in een parkeergarage waarbij ook Boneka Belserang betrokken was.

2009
5 februari 2009 Boneka Belserang
Geexecuteerd bij een pannenkoekenhuisje in Leiderdorp. Boneka Belsaram was betrokken bij en veroordeeld voor een schietpartij in 2005 in een parkeergarage bij de Amsterdamse club The Ministry, daar schoot hij 'Rico' Flores Lopez –de lijfwacht van Brian Stein- dood na een ruzie. Boneka Belsaram werd in juni 2006 gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Martin Hoogland, maar niet vervolgd.
5 februari 2009 Yassin Chakor (34)
Geexecuteerd bij een pannenkoekenhuisje in Leiderdorp.
24 februari 2009 Namuk Dagastan (38)
Rond 00.30 uur ’s nachts doodgeschoten in zijn zwarte Ford Mondeo in de Cornelis Dirkszstraat in Amsterdam-West. Dagestan is ‘bij de politie bekend’.Verdachte wordt gearresteerd.
3 maart 2009 Peter Petersen (Dikke Peter) (45)
Doodgeschoten in zijn auto bij verlaten van Hotel Jan Tabak. De vaste zakenpartner van de in 2005 geliquideerde Kees Houtman. Geen bekende criminele activiteiten maar had waarschijnlijk een ‘besmet’ pand uit de Endstra erfenis gekocht. Mogelijk was hij 'getuige C' in het Holleeder proces.

2011
21 februari 2011 Stanley Hillis (64)
Wordt doodgeschoten in zijn auto op de Fizeaustraat in Amsterdam, terwijl een observatieteam van de politie toekijkt. Desondanks kan de politie niemand aanhouden.
3 Oktober 2011 Senol Tuna (47)
Wordt gevonden in een uitgebrande auto in Spoordonk. Tuna wordt door justitie beschouwd als handlanger van Willem Holleeder en was eerder veroordeeld voor een aantal misdrijven waaronder moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook