dinsdag 27 oktober 2009

Eis 18 Jaar voor moord in Middelmeer

De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar wegens moord achttien jaar cel geëist tegen de Keniaan Maurice O. (33) uit Zwaag.

O. bracht 31 januari rond 8.20 uur in de Torenstraat in het Noord-Hollandse Middenmeer de nieuwe vriend Dennis Borman(35)uit Utrecht -bedrijfsleider van de Praxis in Huizen- van zijn ex-vriendin met 26 messteken om het leven. Op 2 februari werd hij gearresteerd.

Op de ochtend van de moord werd Borman bij zijn auto opgewacht door de verdachte, waarna hij werd doodgestoken. O. vertelde later aan een familielid dat hij het op een manier deed 'zoals je in Kenia een kip slacht'.

Die laatste woorden zijn van de belangrijkste getuige in het proces over de moord. De getuige is een in België woonachtige neef van de verdachte. Kort na de slachtpartij troffen ze elkaar ter hoogte van Tilburg, om met de neef verder te rijden naar Parijs voor een kort familiebezoek. Tijdens die rit vertelde de Keniaan uitgebreid dat hij die ochtend op de vriend van zijn voormalige vriendin en moeder van zijn twee dochters was afgestapt. De man zou negatief hebben gedaan over de kinderen en de omgangsregeling. In razernij had hij zijn mes getrokken. Na de misdaad was de man weggereden in zijn Renault Megane; in de achteruitkijkspiegel had hij de stuiptrekkingen in de benen van de ander gezien, 'net als bij een geslachte kip thuis'.

De officier van justitie kwam onder meer door deze uitspraak en doordat O. bij herhaling bleef insteken op het slachtoffer, tot de eis van achttien jaar cel.


Uitspraak op 10 november. Het zou 15 jaar worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook