dinsdag 27 oktober 2009

12 Jaar voor moord en poging tot moord

Huub S. (43) uit Kerkrade is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin Erica van Vuuren (29) uit Maastricht en poging tot moord op de man met wie zij volgens S. een relatie had. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar cel geëist.

De rechtbank vindt dat de zwakzinnige S. met voorbedachten rade het tweetal heeft neergestoken in de woning van Erica van Vuuren in Maastricht, op 22 juni vorig jaar.

De rechtbank vindt dat S. op de bewuste dag voldoende gelegenheid heeft gehad om zich te bezinnen en dat er dus sprake is van opzet. Met een krik heeft hij een ruit ingegooid en zich zo toegang verschaft tot de woning. Vervolgens heeft hij met een slagersmes Erica van Vuuren met vijf gerichte steken gedood. De man met wie zij volgens S. een relatie zou hebben, werd drie keer neergestoken en werd zwaargewond.

Beide slachtoffers werden onder meer in hun hals gestoken. Ook daaruit blijkt volgens de rechtbank dat S. heel goed wist wat hij deed. De man werkte in een slachthuis, waar hij dieren via messteken in de hals moest doden.

Uit onderzoek in het Pieter Baancentrum bleek dat S. zwakzinnig en verminderd toerekeningsvatbaar is, maar leidt dat niet tot een tbs-advies. De rechtbank neemt die conclusie over. S. zegt zich niets meer van de fatale dag te kunnen herinneren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook