donderdag 5 november 2009

Albayrak: Iraakse moordenaar liefst land uit

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) kijkt of ze een veroordeelde Iraakse moordenaar toch het land kan uitzetten. Albayrak wil alles uit de kast halen om te voorkomen dat Moayad A. een verblijfsvergunning krijgt, maar geeft ook toe dat ze „bijzonder weinig ruimte” heeft om de vergunning te weigeren. Dat heeft ze donderdag gezegd in de Tweede Kamer.

De Irakees is veroordeeld voor een eerwraakmoord op zijn schoonmoeder. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) probeert de man sindsdien het land uit te krijgen, maar A. verzet zich hiertegen en heeft inmiddels de Raad van State aan zijn zijde. Het hoogste rechtscollege vindt dat de Irakees in Nederland mag blijven, omdat hij hier een kind heeft.

De fracties van VVD en PVV willen dat de veroordeelde hoe dan ook Nederland verlaat.

Het blijft een rare redenering van de raad van state: als ik in Nederland bijvoorbeeld een Filipijnse of Thaise au-pair zwanger maak, dan mag die ook niet in Nederland blijven 'omdat ze een kind heeft'.

Als je een moordende ongewenste vreemdeling het land al niet uit kan krijgen wie kun je dan nog wel het land uit krijgen??

De Raad van State, dat is toch dat orgaan waar Kroonprins Willem Alex en prinses Maxima zitting in hebben?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook