maandag 16 november 2009

Eis: 1,5 jaar voor babymoorden door Marike H.

Tegen Marike H. (23) uit Enschede is door het Openbaar Ministerie vandaag voor de rechtbank in Almelo anderhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het doden van haar twee baby's Jurgen en Alex. Marike maakte een einde aan het leven van haar zuigelingen in mei 2008 en november 2006, beide keren vlak na hun geboorte.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum omschreven Marike H. als iemand met een borderlinestoornis en sterke antisociale trekken, die er door haar intelligentie en verbale begaafdheid in was geslaagd haar omgeving een rad voor ogen te draaien. De kans op herhaling achtten ze niet uitgesloten. Omdat de vrouw volgens hen de ernst van de gebeurtenissen nog lang niet tot zich heeft laten doordringen en een lange weg heeft te gaan om ze te verwerken, adviseren ze een langdurige behandeling in een gesloten setting.

De advocaat van Marike H., Evert van der Meer, vindt een mildere vorm van tbs op zijn plaats aangezien het gevaar op herhaling in zijn ogen niet voldoende is onderbouwd. Marike H. zelf verklaarde dat ze enorm gemotiveerd is om zich te laten behandelen. „Ik ben bereid om door een dal te gaan en heb er alles voor over om als een stabiel en evenwichtig persoon terug te keren in de maatschappij.'

Uitspraak 30 november. Het wordt 1,5 jaar en TBS wegens doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook