maandag 21 december 2009

Albayrak wil Jose Maria Sison niet uitzetten

In English

joma-sison-kim-jong-il
Volgens staatssecretaris Albayrak zal Nederland de Filipijnse communistenleider José Maria Sison voorlopig niet het land uitzetten.

Dat schrijft zij in antwoord op vragen van de PVV, die erop aandringt de man snel uit ons land te verwijderen.

Albayrak is het met de fractie van Geert Wilders eens dat Nederland geen vrijplaats voor terroristen en criminelen mag zijn en dat Sison zich op de Filipijnen zou moeten verantwoorden voor het leed dat hij mensen daar zou hebben aangedaan. Maar de bewindsvrouw stelt ook dat ze de mensenrechten en internationale verdragen, zoals het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM), moet respecteren.

Op grond van artikel 3 van het EVRM is het niet mogelijk Sison uit te zetten, omdat dat artikel bepaalt dat niemand mag worden onderworpen aan folteringen of aan onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen. Dat de doodstraf inmiddels is afgeschaft op de Filipijnen, maakt daarbij volgens Albayrak niet uit.

Het Openbaar Ministerie (OM) staakte eerder dit jaar de vervolging van Sison voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij moordaanslagen op de Filipijnen, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was gevonden. De oprichter van de Communistische Partij van de Filipijnen (CPP) en haar gewapende tak de New People's Army (NPA) (Tagalog: Bagong Hukbong Bayan) werd eind augustus 2007 in zijn woonplaats Utrecht aangehouden.

Romulo Kintanar, vermoord door Sison’s volksleger
romulo kintanar
Sison werd ervan verdacht vanuit Nederland opdracht te hebben geven tot twee moorden op politieke tegenstanders Romulo Kintanar (2003) en Arturo Tabara (2004), gepleegd op de Filipijnen. Bij de moord in 2004 kwam ook Tabara's schoonzoon, Stephen Ong om het leven.

Hoewel Nederland Sison niet kan uitzetten, heeft hij overigens officieel wel de plicht ons land te verlaten. Maar volgens Albayrak is de vraag of dat mogelijk is, omdat de kans groot is dat een ander land hem dan weer zal terugsturen naar Nederland.

Op zich is dat vreemd want als Sison inderdaad niet uitgeleverd ‘kan ‘worden aan de Filipijnen (wat ik overigens betwijfel) dan is er een land dat bij uitstek geschikt is voor een verblijfplaats voor JoMa Sison: Noord Korea.

Long live Comrade Kim Jong Il!
Long live the Korean people!
Long live international solidarity!

Luis G. Jalandoni

Long live Comrade Kim Jong Il!
Long live the Korean People!
Long live the solidarity between the Filipino people and Korean people!
Coni Ledesma
Uit de link: Greetings To Comrade Kim Jong Il on his Birthday (zie ook indymedia) blijkt dat de Noord Koreaanse leider door het CPP/NDFP zeer bewonderd wordt 'om wat hij heeft gedaan voor Noord korea'?

En wie prijken er op de lijst als degenen die Kim Il Young hartelijk gelukwensen met zijn verjaardag? De eveneens in Nederland verblijvende JoMa Sison maatjes Louis Jalandoni en zijn vrouw Coni Ledesma. Mede oprichters van de Filipijnse communistische partij. Ledesma is overigens ook de 'spokeswoman' van Sison.

Met zulke hartelijke banden tussen de CPP/NDF zal er toch wel plaats zijn voor Sison in Noord Korea?

Je kunt je overigens a priori afvragen waarom Sison (en ook Ledesma en Jalandoni) in Nederland in ballingschap zit en niet in het door hem (hen) zo geadoreerde Noord Korea.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Coni-ledesmaConi Ledesma (aka Sister Stella L.) (foto) 
Makibaka International Spokesperson
Utrecht, the Netherlands
Makibaka is de “Filipino Revolutionary Woman’s Association”
Ledesma is echter vooral ook actief in het bestuur van de NDFP

Luis G. Jalandoni
Chief International Representative
National Democratic Front of the Philippines
(Het NDFP is opgericht in 1973, verboden in de Filipijnen, hoofdkwartier in Nederland)

Ledesma schrijft o.a.

MAKIBAKA, a revolutionary organization of Filipino women and an allied organization in the National Democratic Front of the Philippines (NDFP), extends warmest birthday greetings to Comrade Kim Jong Il, General Secretary of the Workers’ Party of Korea and Chairman of the National Defense Commission of the Democratic Peoples’ Republic of Korea.

From his early years, Comrade Kim Jong Il has been involved in revolutionary work to build and strengthen the Democratic People’s Republic of Korea. He took over the reins of government after the death of his father, Kim Il Sung. Under his leadership, the Korean people have continued to build Korea as a strong nation, uphold and defend its independence and sovereignty, overcome natural disasters and persevere in building socialism.
He has earned the love and respect of the Korean people because of his continued efforts to safeguard the gains of the revolution and build a better world for them. His untiring efforts at working for the peaceful reunification of Korea answer the long cherished dream of the Korean people.

The Korean women appreciate the achievements of their nation under the leadership of Comrade Kim Jong Il.
We wish Comrade Kim Jong Il many more fruitful years of service to the people.

Long live Comrade Kim Jong Il!
Long live the Korean People!
Long live the solidarity between the Filipino people and Korean people!

Sorry hoor, maar dan ben je toch niet goed wijs. Er is misschien wel van alles mis in de Filipijnen, maar het is er oneindig veel beter dan in het socio paradijs Noord Korea waar het CPP/NDFP zo dol op lijkt.

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook